Toni Elías pokračuje v adaptaci na nový motocykl

Toni Elías pokračuje v adaptaci na nový motocykl

V Malajsii LCR Honda absolvovala spolu s ostatními týmy MotoGP první oficiální test sezony 2011 a jejich nový jezdec Toni Elías pokračoval v adaptaci na motocykl Honda RC212V.

Španěl zajel v úterý celkem čtyřiašedesát kol s nejlepším časem na kolo 2´04,238 sekundy, což stačilo na sedmnácté místo ve výsledkové listině s datem prvního února. Úřadující mistr světa třídy Moto2 bude v dalších dvou dnech pokračovat v adaptaci na 800ccm prototyp MotoGP a snažit se o zlepšení.

Elías si dnes poprvé od Valencie 2010 vyzkoušel RC212V a jeho první dojmy byly vesměs pozitivní. „Cítil jsem se víc pohodlněji ve srovnání s první jízdou ve Valencii,“ řekl Toni Elías. „Máme stále spoustu věcí, které je třeba zlepšit, ale ve skutečnosti je moje pozice na motorce dobrá a já dokázal jezdit kola mnohem stabilněji.“

„Jezdil jsem třicet kol na tvrdší pneumatice, pak dalších třicet na měkčí a postupně se trošku  zlepšoval. Věděli jsme, že adaptace na nový motocykl zabere nějaký čas, ale v tomto směru jsme optimisty a tvrdě pracujeme na tom, abychom nalezli to správné nastavení, které mi umožní zrychlit,“ řekl Španěl Toni Elías.

Doporučujeme

Články odjinud