Toni Elías si závodění znovu užívá

Španěl po druhém vítězství sezony převzal v Le Mans vedoucí postavení v nové střední kubatuře mistrovství světa a potvrdil roli favorita i přes nepříjemné zranění z předsezonního testu.

Jezdec Gesiniho týmu Moto2 si po těžkých časech v královské kubatuře závodění znovu vychutnává plnými doušky a nejdůležitější je na tom to, že tuto pohodu dokáže prodat na závodní dráze. To je základem úspěchu a motivací zejména směřovanou k možného návratu zpět do MotoGP.

Elías je odhodlaný bojovat o vůbec první titul třídy Moto2 a proto se velmi rychle dokázal vypořádat se zraněním z předsezonního testu, když v Kataru skončil čtvrtý a neovlivnil ho ani pád v kvalifikaci na francouzskou Grand Prix, protože do závodu startoval sedmý, ale v cíli opět triumfoval.

„Skutečně jsem velmi spokojený, protože s nehodou v kvalifikaci jsme měli velký problém,“ řekl Toni Elías. „Tým mi dokázal motocykl velmi rychle opravit a já byl během patnácti minut zpátky na dráze. To bylo velmi důležité, abych mohl do závodu odstartovat ze sedmé pozice v druhé řadě.“

V prvních kolech se Elíasovi dařilo zvyšovat náskok a jediný, kdo jeho nástup v sedmém kole dokázal zachytit byl jeho krajan Julián Simón, který jel o víkendu poprvé na motocyklu Suter v barvách Mapfre Aspar. Ostatní soupeři jako například Japonec Tomizawa nebo Kenny Noyes v průběhu závodu havarovali a do boje o vedoucí příčky nezasáhli.

„Podařilo se mi dobře odstartovat a také hodně závodníků spadlo. Simón se na mě začal dotahovat v polovině závodu, ale nakonec jsem v posledních několika kolech získal správný rytmus a náskok dokázal využít,“ řekl Španěl, který si právě díky pádu Tomizawy vytvořil v průběžném hodnocení solidní osmnáctibodový náskok.

Další kolo světového šampionátu se pojete v italském Mugellu a to je dráha, která Elíasovi určitě vyhovuje. „Mugello mám rád. Není to ale snadná dráha a musíme tam zabrat, abychom získali lepší trakci. Postavení v šampionátu je nyní dobré, ale teď se soustředím na každý jednotlivý závod.“

Doporučujeme

Články odjinud