Toseland byl krůček od nejlepšího umístění v MotoGP

Na domácí trati obsadil šesté místo.

Jamesi Toselandovi z týmu Monster Yamaha Tech 3 se závod na domácí půdě v anglickém Doningtonu vydařil. Ještě v posledním kole to dokonce vypadalo, že vybojuje pátou pozici, což by bylo jeho nejlepší umístění v závodě kategorie MotoGP, ale nakonec ho v předposlední zatáčce předjel Valentino Rossi. Toseland tak skončil šestý.

"Po celý závod bylo těžké odhadnout, kolik srážek kde spadne. Byla potřeba neuvěřitelná koncentrace," vysvětlil Toseland, který se prakticky po celý závod pohyboval mezi pátou a desátou pozicí. Chvíli měl potíže s teplotou levé strany pneumatiky.

Angličan během závodu nevěděl, jestli má vyměnit motocykl, nebo ne. "Nakonec jsem pokračoval a zajížděl konzistentní časy. Když pak několik kluků zajelo vyměnit motocykly, získal jsem několik míst a ke konci byl opět pátý," vzpomínal Toseland, který v té chvíli věřil, že na domácí trati dosáhne svého nejlepšího výsledku v MotoGP. "Bylo by to před skvělým publikem úžasné, ale nakonec mě v posledním kole předjel Valentino."

První útok dokázal dvojnásobný mistr světa superbiků famóznímu Italovi ještě vrátit, ale v zatáčce Melbourne ho vítěz 101 velkých cen předjel na brzdy. "Šesté místo je pro mě náhrada za loňské zklamání," připomněl Toseland loňské vystoupení, kdy doma hned na začátku upadl a skončil poslední.

Angličan také pogratuloval svému týmovému kolegovi Colinu Edwardsovi, který obsadil skvělé druhé místo.

Doporučujeme

Články odjinud