Toseland neviděl upozornění na penalizaci

Posouzení jeho startu se mu zdá přísné.

James Toseland zažil na trati Laguna Seca, kterou dobře zná i ze svého působení v Mistrovství světa Superbike, obtížný víkend. Kvůli nerespektování penalizace za ulitý start viděl černou vlajku a závod tak pro něho skončil předčasně. 

"Myslím, že ulitý start byl velmi přísný. Vím, že to bylo těsné, ale nemyslel jsem si, že jsem ulil start. V závodě na třicet dva kol se v úvodu nedívám na boxovou zeď. Soustředil jsem se jen na jezdce před sebou. Poprvé jsem penalizaci zaznamenal, až když jsem viděl černou vlajku a své číslo," vysvětlil Toseland, proč původně nerespektoval trest. "Samozřejmě, že kdybych věděl, že jsem ulil start, zajel bych do boxů, ale díval jsem se i v televizi na opakovaný záběr a není tam nic vidět. Nezískal jsem žádnou pozici, takže si myslím, že je to pěkně přísné." Přes tento neúspěch se nyní Angličan chce přenést a v Německu se vrátit v plné formě.

Toselandovy smůly lituje i šéf týmu Monster Yamaha Tech 3 Hervé Poncharal. "Myslím, že James mohl být v top ten. Byl to těsný jump start, ale taková jsou pravidla. Je to stejné pro všechny. Bohužel neviděl upozornění na penalizaci. Byla to pro něho dnes lekce."


19. května | Mir a Abraham upadli už v zahřívacím kole. odkaz
19. května | Poprvé od Japonska 2017 vítězí Alex Márquez. odkaz
19. května | Odendaal musel po pádu na kontrolu do zdravotního střediska. odkaz
19. května | Bulegův dramatický moment: odkaz
19. května | Baldassarri v závodě upadl a vzal s sebou i Pasiniho. odkaz