Tovární Ducati v druhé řadě

Po celkem dlouhém období, kdy jsme viděli v čele výsledkových tabulek pouze Casey Stonera, je začátek letošní sezony určitě příjemnou změnou, protože Nicky Hayden dnes opět zabojoval a zítra oba startují z druhé řady.

Australanovi se nepodařilo vytěžit maximum z měkké pneumatiky, kterou dnes jezdci královské kubatury používali v závěru šedesátiminutové kvalifikace a jeho časy na kolo byly velmi blízko jeho závodní rychlosti na tvrdší směsi, což je určitě velmi dobrým znamením pro zítřejší závod.

„Ještě je před námi hodně práce, kterou musíme udělat, abychom získali větší výkon z měkké pneumatiky, protože jak se zdá, naši soupeři teď dokážou na ni udělat výraznější zlepšení než my,“ řekl v Le Mans čtvrtý muž sobotní kvalifikace Casey Stoner. „Nepodařilo se nám zajet kolo s lepším časem než jak jsme to zvládli na tvrdší závodní pneumatice, takže je to trošku zklamání, protože by určitě bylo dobré startovat z první řady, ale zároveň je nám jasné, že máme velmi dobrou závodní rychlost.“

„Celkově tu naše motorka jede opravdu velmi dobře a naše závodní rychlost je konkurenceschopnější než tomu bylo v tomto stádiu víkendu v Jerezu, takže věřím, že se nám tu zítra podaří odvést čistou práci,“ řekl s nadějí a odhodláním Casey Stoner, který byl nejrychlejším jezdcem druhého tréninku.

Nicky Hayden zítra startuje po boku svého týmového kolegy, což znamená z druhé řady. Pro Američana a jeho tým je to určitě velmi zajímavý výsledek, ale i tak bude dnešní večer dlouhý, protože závodní rychlost nebyla nejlepší a na tom se bude pracovat dlouho do noci, aby se vše vyzkoušelo v ranním zahřívacím tréninku.

„Druhá řada je pro nás určitě pozitivní výsledek, protože abych byl upřimný, moje závodní rychlost nebyla nijak oslnivá a nyní jsme dostali šanci, protože start je tady důležitý,“ řekl Nicky Hayden. „Viditelný pokrok s motocyklem se nám podařil dnes dopoledne, ale na to samé jsme už nedokázali navázat odpoledne, takže nás večer čeká ještě dost práce, protože to zatím pro nás vypadá na dost těžký závod.“

Doporučujeme

Články odjinud