Tovární stáj KTM pojede v roce 2012 s třemi jezdci

Tovární stáj KTM pojede v roce 2012 s třemi jezdci

Rakouský výrobce se vrací zpátky do seriálu mistrovství světa s týmem Red Bull KTM AJO Factory Racing a sestavou jezdců, kterou tvoří trojice Sandro Cortese, Arthur Sissis a Danny Kent.

Tento tým bude tovární skupinou KTM a rovněž jejich strojový park bude tvořit komplet nový stroj z konstrukční dílny rakouského výrobce. Rakušané vytvořili společně s Red Bullem a zkušeným týmem Fina Aki Aja velmi silnou skupinu, která může v Moto3 patřit k nejlepším.

O to se bude snažit Němec Sandro Cortese, jenž letošní ročník závodil s týmem Germany Racing a v celkovém hodnocení skončil čtvrtý. Australan Artur Sissis byl druhý v juniorském šampionátu Red Bull Rookies Cupu a třetí v pořadí Danny Kent má za sebou první kompletní sezonu v mistrovství světa, kterou dokončil jedenáctý a navíc v pozici druhého nejlepšího nováčka roku.

KTM spolupracuje s německým Kalaxem a jejich motocykl tvoří nabídku pro ostatní zájemce z řad týmů Moto3. Mezi nimi bude druhý tým Aki Aja, který pojede dva tyto stroje, skupina Aspar má další dva a stejně tak nizozemský RW Racing GP. V roce 2012 by měla mít KTM celkem devět jezdců na startovním roštu.

„Nová sezona nabídne některé velmi vzrušující závody a přirozeně, jako tovární tým KTM věříme, že budeme od začátku na předních příčkách,“ uvedl Aki Ajo. „Máme velmi výkonný komplet, takže je našim cílem být na vrcholu nové kubatury. Pro všechny to bude sezona získávání zkušeností, ale pro nás je to zároveň dlouhodobý projekt a každým rokem můžeme získat víc.“

Doporučujeme

Články odjinud