Tovární Yamahy jen s minimální ztrátou na nejlepší čas dne

Tovární Yamahy jen s minimální ztrátou na nejlepší čas dne

Ve středu byl z jezdců tovární stáje Yamahy lepší Ben Spies, který zajel druhý nejrychlejší čas 2´01,052 sekundy a jen těsně přišel o top pozici v celkovém hodnocení druhého dne testu v Sepangu.

Oba jezdci tování stáje dnes pracovali na nastavení řídící elektroniky v rámci distribuce výkonu jejich litrového motoru. Tovární Yamahy jsou od prvního dne velmi rychlé a ani dnes tomu nebylo jinak. Zítra je poslední den úvodního testu, takže poslední možnost získat důležité informace pro techniky v japonské továrně.

Ben Spies ve středu viditelně zrychlil a s klidem sobě vlastním zhodnotil druhý den testu slovy: „Ráno jsme začali dobře a i když už odpoledne dráha zpomalovala, rychlost byla stále dobrá. Dnes jsme trošku zapracovali na vyvážení motocyklu a také si pohráli s elektronikou, abychom pro motorku nalezli správný základ.“

„Ve Valencii jsme srovnávali nějaký materiál a získali správné indície, jak postupovat dál. Teď jsme tady a zkoušíme další věci, abychom zjistili, jakým způsobem to ovlivní nastavení. Rozhodně tu je prostor pro zlepšení, ale jsou tu také oblasti, kde nemáme žádné problémy,“ dodal Američan.

Na Jorge Lorenza dolehla únava, ale přesto si udržel vysokou rychlost a na nejlepší čas Casey Stonera ztratil jen necelé dvě desetiny. „Dnes jsem byl mnohem víc unavený než včera a bylo těžké test dokončit v dobrém rytmu, ale nakonec jsme to zvládli,“ poznamenal Jorge Lorenzo.

„Nepodařilo se nám nalézt žádná velká zlepšení, ale jen určité drobné detaily. Doufám, že se nám zítra podaří podniknout velký krok vpřed. Ráno jsme si časy o dost zlepšili, ale odpoledne, když už bylo opravdu velké horko, se nám také dařilo jezdit rychle a to je velmi pozitivní,“ dodal závěrem španělský jezdec tovární Yamahy.

Doporučujeme

Články odjinud