Tým Aspar chce v MotoGP dva jezdce

Tým Aspar chce v MotoGP dva jezdce

Skupina Jorge Martíneze má v mistrovství světa silničních motocyklů zastoupení ve všech třech kubaturách. Každý z těchto tří týmů má špičkovou techniku a personální zastoupení na stejně vysoké úrovni.

V nejnižší kubatuře do 125ccm je to tým Bankia Aspar s třemi jezdci Nicolasem Terolem, Héctorem Faubelem a Adriánem Martínem. Ve střední třídě šestistovek Aspar figuruje s týmem Mapfre Aspar Moto2 a jezdci Juliánem Simónem a Xavi Forésem. V prestižní královské kubatuře mají tým Mapfre Aspar MotoGP, ale pouze s jediným jezdcem Héctorem Barberou a to by rádi změnili a k Španělově satelitní Ducati přidali ještě jednu.

Sportovní ředitel týmu Aspar Gino Borsoi pro Motorcycle News uvedl, že pro příští ročních skutečně usilují o druhý prototyp italského výrobce. „Začali jsme uvažovat o dvou motocyklech a už jsme o tom také mluvili s Ducati. Cena je samozřejmě velký faktor, ale chtěli bychom v MotoGP jezdit s dvěma motocykly.“

Španělský tým pro nový projekt dvou motocyklových prototypů MotoGP 2012 stále hledá potřebné finanční zajištění, ale je pravděpodobné, že nakonec svého cíle dosáhnou. Situace je trošku komplikovanější s tím, že v příštím roce přicházejí do MotoGP litrové stroje a nejnižší kubaturu 125ccm nahradí Moto3, 250ccm motocykly s čtyřdobými motory.

V roce 2010 tým Aspar poprvé nastoupil do královské kubatury a Héctor Barbera tehdy v celkovém hodnocení šampionátu obsadil dvanácté místo. Jeho nejlepším umístění v závodu bylo osmé místo z Francie a Valencie. Nejlepší kvalifikaci pak zajel v Německu, kde také poprvé startoval z druhé řady. V letošním ročníku je Barberá na průběžném desátém místě s nejlepším výsledkem v podobě šestého místa z Jerezu.

Doporučujeme

Články odjinud