Tým Aspar je připraven na první misi v Sepangu

Nový tým v královské kubatuře Aspar Ducati MotoGP je připraven spolu se svým jediným jezdcem Héctorem Barberou splnit náročný program dvoudenního předsezonního testu na okruhu v Sepangu.

Na pěti a půl kilometrový okruh nedaleko hlavního města Kuala Lumpur ve čtvrtek vyjede všech sedmnáct jezdců královské kubatury k prvnímu oficiálnímu testu roku 2010 a mezi nimi samozřejmě nebude chybět Ducati GP10 týmu Jorge Martineze.

Bývalý španělský závodník dokončil svůj sen o cestě mezi top kubaturu mistrovství světa a je nyní jediným, kdo provozuje své týmy ve všech třídách světového šampionátu. Bancaja Aspar v třídě do 125ccm, Mapfre Aspar v nové kubatuře Moto2 a Aspar Ducati v královské třídě MotoGP.

V pozici ředitele jednotlivých týmu je Ital Gino Borsoi, který u španělské skupiny působí od roku 2004 a v letošním roce bude jeho prioritou hlavně dohlédnout na ten nejlepší vstup do nové éry pro tým Aspar v MotoGP. Na pozici jejich prvního jezdce vybrali Španěla Barberu, který si velmi dobře vedl v poslední sezoně čtvrtlitrové kubatury, kde obsadil konečnou druhou příčku.

„Práce během těchto dvou dnů bude velmi důležitá,“ uvedl Gino Borsoi pro motogp.com. „Je to poprvé, co jsme v Malajsii jako tým MotoGP, což je pro nás nové. Pro Héctora stejně jako pro celý tým je tu spousta práce. Bude si muset zvyknout na motocykl v horkém prostředí Malajsie.“

Ohledně své role v týmu, Borsoi dále uvedl: „U Asparu jsem týmovým ředitelem ve všech třech kategoriích. V tomto roce se nejvíce soustředím na MotoGP, protože tam na nás čeká spousta práce, kterou je třeba udělat, ale stále budu dohlížet na řízení týmu Moto2 a 125ccm.“

Doporučujeme

Články odjinud