Tým Aspar změní jméno na Angel Nieto Team

Tým Aspar změní jméno na Angel Nieto Team

Jorge Martinez „Aspar“ se rozhodl svůj tým přejmenovat na Angel Nieto Team. Učiní tak na počest zesnulého Angela Nieta.

Majitel týmu Aspar – Jorge Martinez „Aspar“, který má týmy ve FIM CEV Repsol Moto3 a také v MS silničních motocyklů v kategoriích Moto3 a MotoGP, se rozhodl, že na počest zesnulého Angela Nieta přejmenuje svůj tým na Angel Nieto Team.

Angel Nieto zemřel začátkem srpna letošního roku (těsně před GP České republiky) na následky dopravní nehody, kterou měl v červenci na Ibize.

Do Asparova týmu nastoupí Gelete Nieto – nejstarší syn Angela Nieta, který s týmem Aspar závodil v letech 1993 až 1997. Za svého působení u týmu vybojoval jedno vítězství v evropském šampionátu. Nyní bude Gelete Nieto u Asparova týmu působit na pozici sportovního ředitele.

„Angel Nieto byl jedním z důvodů, proč se mnoho Španělů, včetně mě, jeho dětí a mnohých dalších rozhodlo věnovat se motocyklovému sportu a stát se šampiony naší vášně,“ prohlásil Jorge Martinez „Aspar“. „Díky němu máme nejlepší fanoušky na světě. Angel je věčný a na vždy zůstane v našich srdcích a díky tomuto gestu bude v naší mysli ještě více, lze-li to vůbec ještě více. Budeme dále pomáhat jezdcům a udržovat jméno tohoto sportu,“ dodává „Aspar“.

Zdroj: motogp.com, Angel Nieto Team

Doporučujeme

Články odjinud