Tým FGR před závodem v chladném Silverstone

Tým FGR před závodem v chladném Silverstone

Šestý závod na legendárním anglickém okruhu ukazuje svou tradiční loterii s počasím.

Páteční den jsme začali velmi dobrým mokrým tréninkem, ve kterém si Jasper držel do poloviny vedoucí pozici. Po opětovném vyjetí z boxu začal zajíždět další rychlé časy, ale při svém nejrychlejším kole měl v závěru lehký pád na přední kolo a propadl se na celkovou 10. příčku.

Odpolední trénink se sice jelo na suchu, ale za nepříjemného silného větru. Jasper se opět držel kolem první desítky, ale ve druhé polovině tréninku ho rozhodil odlétající kamínek, který se namotal do zadního kola, a rozbil zadní blatník.  Svůj čas si již zlepšit nedokázal a posunul se na konečnou, i tak slušnou 19. příčku. 

Sobota však nezačala vůbec dobře, když Jasper nedokázal ve třetím volném tréninku chytit potřebné tempo. Po rozpačitém výkonu z toho bylo umístění na chvostu výsledkové listiny a očekávání ve výrazné zlepšení v odpolední kvalifikaci, které se nakonec vyplnilo.

MotoFGR

Jasper se již na začátku udržel v rychlé skupině, ve které zrychlil oproti rannímu tréninku o více než dvě vteřiny. V posledním kole do toho dal vše, ale kvůli zuřivému boji ve skupině nejrychlejší kolo zajet nedokázal.

Zítra se odlepíme od startovního roštu z 22. místa. Doufáme opět v body, vše bude ale také záležet na počasí. Nejméně bychom si přáli osychající trať, která je Jasperovou noční můrou. Startujeme výjimečně jako poslední kategorie, proto po třídě MOTO GP televizi určitě nevypínejte :o)

Tisková zpráva MotoFGR

Doporučujeme

Články odjinud