Tým Gresini Racing nyní povede Nadia Padovani

Tým Gresini Racing nyní povede Nadia Padovani

Původní majitel týmu – Fausto Gresini – letos v únoru zemřel. Tým nyní nově povede jeho manželka Nadia Padovani.

Tým Gresini Racing, který má zastoupení ve všech třech třídách MS silničních motocyklů (Moto3, Moto2 a MotoGP) přišel o svého zakladatele a majitele letos v únoru. Fausto Gresini několik týdnů bojoval s nemocí Covid-19, nakonec však v únoru nákaze podlehl. Jeho tým tak zůstal bez šéfa.

Nyní tým oficiálně oznámil, že roli majitele a šéfa týmu převezme vdova po Gresinim – Nadia Padovani. V týmu budou pracovat i oba Gresiniho synové – Lorenzo a Luca. První z nich bude zastávat funkci v administrativní části společnosti a druhý se více zapojí do sportovní části, přičemž se zúčastní už tohoto závodního víkendu v Jerezu.

Od příštího roku už Gresiniho tým v MotoGP nebude spolupracovat s Aprilií a stane se nezávislým týmem.

„Být v královské kubatuře opět nezávislým týmem, je bezpochyby něco velmi náročného, obzvlášť v případě týmu vytvořeného od nuly, ale vím, že každý ve společnosti ze sebe vydá 110%, aby se tento sen stal skutečností. Osobně to vidím jako opravdovou misi, výzvu, které budeme čelit a to především díky síle Fausta, který nás shora sleduje. V tuto chvíli jednáme s různými výrobci a během několika týdnů sdělíme podrobnosti našeho projektu MotoGP,“ sdělila nová majitelka týmu.

Zdroj a foto: Gresini Racing

Doporučujeme

Články odjinud