Tým Gresini potvrdil spolupráci s FTR

Tým Gresini potvrdil spolupráci s FTR

Když minulý týden tým Fausta Gresiniho oznámil, že na jejich prototypu Hondy RC213V pojede Álvaro Bautista, spekulovalo se, zda Italův tým zůstane jen u jednoho jezdce nebo bude pokračovat s dvěma.

Nyní je vše jasné, tým San Carlo Honda Gresini v roce 2012 nasadí dva závodní prototypy. Vedle čistokrevné Hondy RC213V uvidíme motocykl FTR MGP12, který spadá do kategorie CRT (Claiming Rule Team). Pro italskou skupinu ho vyrobí britská FTR a jako pohonnou jednotku zvolili motor Honda CBR 1000RR.

Zatím není známo, kdo pojede v sedle FTR MGP12, ale s testováním tohoto prototypu už mají brzy začít. Tato zajímavá kombinace v týmu, který roky závodil s Hondou, je pro Gresiniho velkou výzvou. „Je to velké zadostiučinění, že jsme dosáhli dohody s FTR Moto a zúčastníme se nové série MotoGP v podobě CRT,“ uvedl Gresini. Souboj mezi týmy Claiming Rule bude vzrušující a my do toho vstupujeme s obrovským nadšením.“

„Vždy jsme měli správné technické partnery a s FTR a motorem Honda CBR1000RR věříme, že pro tuto novou kategorii dokážeme vybudovat konkurenceschopný motocykl. Je to nové dobrodružství, které apeluje na našeho závodního ducha a může být budoucností pro MotoGP. Budeme tvrdě pracovat a věřím, že společně dosáhneme dobrých výsledků,“ řekl Fausto Gresini.

Steve Bones z FTR je nadšený vstupem do prestižní kubatury stejně, jako spoluprací se zkušeným týmem Fausta Gresiniho. „V průběhu posledních let tým Gresini prokázal, že jsou po technické stránce na výši, jak dokazují jejich četné úspěchy a věříme, že v tom společně budeme dál pokračovat,“ řekl Bones.

Doporučujeme

Články odjinud