Tým Moto FGR v roce 2013.

Tým Moto FGR v roce 2013.

Jelikož je po sezoně a dneska je Mikuláš, tak jedna malá nadílka v podobě pár odpovědí přímo od pana Felgra, majitele týmu Moto FGR.

V letošním roce jsme mohli fandit českému týmu s českým motocyklem, poháněný motorem Honda. Jednalo se ústeckoorlickou stáj Moto FGR, majitele Miroslava Felgra. Snahou bylo pokračování i v tom roce následujícím, ale bohužel se nedostali do výběru, který se postaví na startovní rošt GP 2013. Nedalo mi to a kontaktoval jsem přímo majitele týmu pana Felgra a zeptal jsem se na pár otázek, jak on vidí budoucnost týmu.

Máte již představu, kolik by jste chtěli příští rok provozovat motocyklů, popřípadě jaké jezdce máte v hledáčku?

Pojedeme s jedním nebo se dvěma jezdci, uvidíme na situaci a zájmu. Cílem je, aby byl minimálně jeden jezdec z Čech. O jménu bych se zatím ještě nebavil :o)

Psal jste i o snahách zúčastnit se některých GP na divokou kartu. Kolika GP by se to mohlo týkat?

Samozřejmě bychom se chtěli ukázat doma v Brně a pokusit se třeba o německý Sachsenring nebo některý z italských okruhů - Misano nebo Mugello.

Během sezony jste zmiňoval, že některé týmy pokukují po Vašem trubkovém rámu. Je reálná možnost, že některý tým pojede na Vašem rámu?

V příštím roce náš podvozek v GP určitě neuvidíte, příčinou je pokles výkonnosti Jaspera Iwemy ve druhé polovině sezóny. Nyní však připravujeme kompletně nový podvozek, a tam již reálná šance na prodej do GP 2014 určitě je.

V neposlední řadě bych určitě chtěl zeptat, jestli je MotoGP uzavřenou kapitolou a nebo se v budoucnu budete pokoušet o návrat do mistrovství světa?

Když Vás jednou neakceptují, je strašně těžké se tam probojovat znovu. Záleží na mnoha aspektech. Nejdříve bychom museli závodit ve španělském mistráku a poté sehnat dostatek finančních prostředků, což je v nadcházejících letech nereálné ...


Děkuji panu Felgrovi za odpovědi a přeji celému týmu mnoho úspěchů v následujicích letech. Navíc jsme se s panem Felgrem dohodli, že nás bude i nadále informovat o dění v týmu, takže i příští rok nebudeme ochuzeni o aktuality z tohoto týmu.

Doporučujeme

Články odjinud