Tým s třemi jezdci může být zajímavý, říká Stoner

25 komentářů

s64
13. října • 21:51

Caseyho přestup jsem nesl s nelibostí páč spojení Stoner-Ducati bylo jedinečné.Navíc Casey byl a je( zatím )nejlepším jezdcem na Ducati.Věřím,že se mu na Repsolu bude dařit ,tým bude fungovat OK a Casey bude bojovat o titul.;-)Těším se na příští sezonu na nádherné souboje a hezké zážitky ze závodů.:-):-D;-)

mamba54
13. října • 19:33

Neboť je zde jakýsi diskusní klid, dovoluji si vám předložit jeden příběh, jehož jsem byl kdysi svědkem. Doufám, že ač nejsem J.Neruda ani M.Viewegh, tak Vás trochu pobaví a zkrátí Vám čekání na další GP.:-)

mamba54
13. října • 19:28

Pokaždé, když sleduji v televizi přímý přenos z některé Grand Prix, nenechám si ujít ani závěrečný ceremoniál vyhlašování vítězů.
Zářící úsměvy, sprchování šampaňským, hymny. Apropos hymny ! Při současném
diktátu médií a cenách vysílacích časů z nich zbyly spíš útržkovité náznaky několika tónů.Často se mi při podobném ceremoniálu vybaví zážitek z brněnské Velké ceny někdy z konce sedmdesátých let,kdy zde byly docela běžné dvousettisícové návštěvy diváků, z nichž značná část přijížděla z tehdejší NDR. Po vyřazení jejich okruhu Sachsenring z kalendáře MS to pro ně byla jediná možnost, jak vidět mistrovství světa na vlastní oči. Jejich msové nájezdy vyžadovaly ovšem i příslušná bezpečnostní opatření. Byla doba tuhé normalizace...Toho roku se závody opravdu vydařily. Krásné a dramatické boje o vítězstvi, nádherné letní počasí.Všechny jízdy jsou odjety, zbývá jen závěrečný ceremoniál vyhlášení vítězů závodu sajdkár,jimiž se stala dvojice Stainhausen - Kallauch. Davy diváků kolem trati se pomalu začínají rozcházet ke svým domovům. V okruhovém rozhlase ještě místní hlasatel popisuje dekorování vítězů, z amplionů se linou známé tóny hymny Německé spolkové republiky.Tak, jak bylo dobrým zvykem, kroky ustaly a diváci sejmutím pokrývky hlavy vzdávají čest vítězům a jejich hymně. I já se zastavil. Naproti mně, u svodidel obložených balíky slámy stál v zelené uniformě příslušník VB [pro ty mladší-policajt]. Používaný výraz "rameno spravedlnosti" by nebyl v jeho případě zcela přesný - spíše to byl Břuch spravedlnosti. Tento poňekud prostorově výraznější člověk při tónech zmíněné hymny zaujal postoj nynějších "pracovnic" z E 55. Bok mírně vyvrácený, rozepnutá bundokošile, palce zaklesnuty za opasek, čepice posunutá do týla odhalovala jeho silně spocené čelo. Bez zájmu přehlížel okolí, byl rád, že mu končí celodenní šichta a už se viděl u oroseného džbánku,hymna nehymna, natož ještě NSR!Kde se vzal, tu se vzal, přistoupil k němu asi dvacetiletý mladík. Typická figurka vhodná pro lustraci dokladů na každém nádraží. Do půl pasu svlečený, bermudy v barvách britské vlajky, na zádech usárnu, na nohou kanady. Očividně posilněn několika kelímky Starobrna. Následující děj vzal nečekaný spád." Poslóché, ty kliftóne, dyž hrajó ruskó hymnu, to by ses posrál, jak budeš vyšponované salutovat, co?" povídá směrem k Břuchovi. Ten se údivem nad nastalou situací zmohl pouze na vyštěknutí naučeného:" O co vám jde! Předložte občanský průkaz!"
" Naser si ty hovado !",zazněla jadrná odpověď onoho mladíka, doprovázená bleskurychlým pohybem ruky, připomínajícím razantní otcovský pohlavek, jehož následkem se Břuchova pokrývka hlavy ocitla na zemi. V zápětí následovalo mocné dupnutí kanady. Ozval se zvuk, jako když šlápnete na prázdný kelímek od jogurtu. To pukl kšilt oné brigadýrky.Zcela pochopitelný byl mladíkův okamžitý ústup ze scény. Jen se prosmýkl davem okolostojících, který ho rázem pohltil. Na nějaké pronásledování nebylo ani pomyšlení. Celá ta akce, kterou zde poněkud rozvláčně popisuji, trvala v reálu několik vteřin.
Dodnes však vidím tu marnou snahu Břucha, zformovat poničenou součást uniformy do přijatelné podoby.Na těch několik kouzelných okamžiků si často vzpomenu, když slyším někde hrát hymnu na počest vítězů. Dodatečně chci vzdát i hold onomu odvážlivci. Štěstí, že ta doba ve které se tento děj odehrál,je už za námi.:-) Zdraví Vás Mamba 54

s64
13. října • 21:22

Nechtěl bys psát raději místo těchto dlouhých románů raději něco k článku?;-);-)

mamba54
13. října • 21:44

Ke článku jsem se vyjádřil už v 15:20-15:22;-)Ale na tvůj příspěvek dosud marně čekáme. Ten "román" byl jen tak, na ukrácení dlouhé chvíle, víš?;-)

s64
13. října • 21:54

Než napsat takový dlouhý blábol jak Ty,tak raději nenapíšu nic.;-)

mamba54
13. října • 22:01

Promiň, já už to víckrát neudělám.:-P:-D

s64
13. října • 22:22

Piš si co chceš,jen jsem napsal svůj názor.;-)

juchalka
13. října • 19:58

hezký...stejnej pocit, když nevidím ceremoniál a neslyším hymnu, přijdou mi závody prázdné, něco chybí..

Ladin46
13. října • 19:40

díky mambo,stejně je dobře,že píšeš už víc sem,než na motorkáře.Tam se to teď dost řeže a řeší se mnohdy až nesmyslnýma urážkama.Hezký večer,malý břuchu :-D:-D:-D

mamba54
13. října • 19:57

;-)Hmm,máš pravdu.Je to tady takový přátelštější. Tak to nesmíme pokazit.

:-)
13. října • 20:25

A bejvalo tu mnohem dusnějc, pamatuješ??... za časů mikeše:-D:-D
..to tu ještě bejvali kvasa,pérák,pity,parak,john kocinski,ChenziR1 a mnoho jiných, zdravím vás:-)...to jsem ale nechtěl psát..
chci ti říct, že tenhle tvůj příspěvek je třída!!:-D Nepřemýšlel si o spisovatelský kariéře?myslím že by ses dobře četl:-D;-)

odstraneno jannyk F1
13. října • 20:55

hmmm s některýma jsem měla víc než čest....ale to je nepodstatné

Milda Vale (milda.vale)
13. října • 20:49

tuhle bandu ani nevzpomínej,stačí,že je tady ZIP....jo a Mad Maxe jsme už vyštvali takže je to ok :-D:-D:-D;-);-);-)

Ladin46
13. října • 18:21

Ahoj,jen zvědavost.O 75% od loňského,či pro příští rok nabízeného.Já se o to nezajímal,ale když jsi to takhle podal,tak kolik to vlastně je?Čistě ze zvědavosti prosím,dík.

:-)
13. října • 20:01

Podle italského deníku Corriere dello Sport nabídla Ducati Rossimu před podepsáním smlouvy astronomický plat ve výši 15 miliónů eur.
V případě setrvání u Yamahy se rozhodovalo mezi 7 až 9 mil. eur maximálně.
Těch článků bylo u nás i ve světě napsáno spousta včetně oficiálních prohlášení Del Torchia a celého vedení Ducati.
Kdy hodíš do Google "rossiho plat u ducati", tak tě to zahltí, ale tady je jeden z těch zajímavých v češtině:
http://www.motorelax.cz/clanky-MotoGP-Rossi_ma_dilema_15_mil_euro_u_Ducati_nebo_9_mil_u_Yamahy-id-3-kat-3-pl-26513.htm

Ladin46
13. října • 20:14

Dík,jak jsem psal,nepátral jsem po tom a pokud tomu tak je,mlžilo dost lidí,ale zřejmě to tak měli domluvený.Přesto dík za snahu.;-)

:-)
13. října • 20:27

za málo draku;-):-)

urugal
13. října • 17:31

Příští rok bude mít i Gresiny tři motky ne, zapomněli snad na Eliase:-D:-DTa Honda si to pěkně zamotala:-P

odstraneno jannyk F1
13. října • 17:34

Elias do Pramacu :-) Espergaro do Moto2 - výměna stráží ;-)

mamba54
13. října • 15:22

Oni to v Hondě vyřeší: vznikne Repsol Kangaroo Honda.:-D

mamba54
13. října • 15:20

"Jediné co mě musí zajímat je moje strana garáže". Myslím, že upřimnější by bylo, kdyby mu z posledního slova této věty vypadlo 2. a 3. písmeno.;-)

:-)
13. října • 16:19

..no nevím o kolik si polepšil Casey,zatím se jen spekuluje, ale mnohem neupřímnější se mi zdá, když Livio Suppo i Valentino Rossi tvrdí, že v jeho (Valeho) přestupu k Ducati peníze nejsou podstatná věc, když bylo ofic. zveřejněno to, že Valeho plat oproti platu u Yamahy šel nahoru myslím o 75%!;-)
než se do mě dáte...ano,já vím, Vale si ten plat zaslouží jako nikdo jiný,já mu ho nezávidím,dokonce je mi jedno,kdo kolik má,já jen a pouze narážím na mambovo "co je vlastně upřímné"...více či méně...
jinak k té hondě..ty japončíci jsou u mně šmejdi, kteří neznají hodnotu chlapského slova, natož pak smlouvy!Poslední slušnej, nebo snad čestnej japonec zmizel spolu s posledním samurajem!Nedá se jim věřit ani "dobrý den" a teď jsem fakt zvědavej, kdo a jak to ods.re..:-(

:-)
13. října • 16:25

omlouvám se,sdamozřejmě to nebyl Livio (bystří vědí, že už je u Hondy), ale myslím že se ofic. neofic. prokecl šéf představenstva Ducati Gabriele Del Torchio, ale to je myslím nepodstatné;-)

unavix F1
13. října • 15:08

Nakonec ostrouhá australan.To je mazec.Honda zas byla nenažraná a teď nevědí co s tím.Možná by si měli založit Repsol cup a měli by po starostech

Doporučujeme

Články odjinud