Tým Yamahy věří v lepší počasí

Tým Yamahy věří v lepší počasí

Jezdci továrního týmu Jorge Lorenzo a Ben Spies zahájili v Malajsii zkoušky novinek, které pro ně připravili technici japonské továrny, ale díky dešti nestihli plánovaný program dokončit.

Dopoledne jezdci odzkoušeli novou specifikaci motoru YZR-M1, ale podmínky nebyly nejlepší, takže zatím nedokázali využít plného potenciálu pohonné jednotky. Přesto Jorge Lorenzo ukončil první den třetí a Ben Spies čtvrtý.

„Začali jsme s jinou specifikací motoru než při posledním testu,“ komentoval úvodní den Jorge Lorenzo. „Bylo ale těžké provést nějaké srovnání, protože stav dráhy byl mnohem horší než minule a časy na kolo tím pádem pomalejší.“

„Déšť pak způsobil to, že jsme nedokázali dokončit vše, co jsme pro dnešní den měli v plánu, takže uvidíme, jak to bude vypadat zítra,“ uvedl španělský jezdec tovární stáje Yamahy.

Ben Spies pracoval na řešení potíží s vibracemi, ale kvůli dešti teď tým musí upravit harmonogram testů a věřit, že ve středu bude počasí v Sepangu rozumnější. „Ráno to bylo dobré a jen jsme čekali na odpoledne až budou lepší podmínky,“ poznamenal Američan.

„Technici Yamahy pro nás opět připravili plno věcí k vyzkoušení, takže nyní je víc důležité, že s novými díly pokračujeme správným směrem než se starat o to, jak si vedou ostatní,“ pokračoval Ben Spies a závěrem dodal: „V testech budeme dál intenzivně pokračovat v naději, že v příštích dvou dnech bude počasí lepší.“

Doporučujeme

Články odjinud