U Aspara budou pracovat dlouho do noci

U Aspara budou pracovat dlouho do noci

U Aspara dnes budou dlouho do noci pracovat na nastavení jejich satelitní Ducati GP11, aby už v zahřívacím tréninku dokázal Héctor Barberá potvrdit zlepšení, která jsou třeba zejména v případě zadní přilnavosti.

Většina jezdců bojovala v sedlech italských prototypů s problematickou přilnavostí přední části, u Aspara to byla naopak zadní část GP11, která jim už od pátku dělá problémy. Nedostatečná přilnavost sice Barberovi nezabránila, aby si v kvalifikaci zajel pro desátý čas a čtvrtou řadu na startu, ale pro dobrý výsledek v závodu budou muset ještě zapracovat na nastavení.

„Včera jsem celkem dost bojoval s problémy a den utekl jako voda,“ řekl po sobotní kvalifikaci Héctor Barberá. „Dnes jsme se o hodně zlepšili a vrátili se na tu správnou cestu, ale stále máme problémy, protože nám motorka hodně klouže, což mě stojí spoustu času.“

„Byl jsem sice schopný zajet jedno rychlé kolo, ale je pro mě velmi těžké udržet konzistentní rychlost,“ pokračoval Španěl. „Jsem jen čtyři desetiny za nejrychlejší Ducati, takže se na motorce budeme dnes večer snažit odvést dobrou práci a uvidíme, zda se zítra dokážeme zlepšit.“

„Volba pneumatik není za těchto podmínek vůbec jednoduchá, ale doufejme, že se nám před závodem podaří o výběru rozhodnout,“ řekl závěrem Barberá, který by rád spolu s týmem Aspar předvedl před domácími fanoušky hezký závod a z Barcelony si odvezl pořádnou porci mistrovských bodů.

Doporučujeme

Články odjinud