U Ducati věří, že zlepšení z Aragonska uplatní také v Japonsku

U Ducati věří, že zlepšení z Aragonska uplatní také v Japonsku

Tovární Ducati se v GP Aragonska dařilo víc jak dobře, když Stoner vyhrál závod a Hayden cílem projel třetí. To samé by rádi zopakovali v Japonsku, ale jednoduché to v žádném případě nebude.

Casey Stonerovi patří v průběžném hodnocení třetí příčka a po výkonu v poslední Grand Prix je jasné, že se vydal nejlepší cestou, jak si toto umístění udržet. V třináctém podniku sezony získal Australan letos své první vítězství v Grand Prix, což je vzhledem k jeho předchozím sezonám o poznání horší výkon, nicméně teď cítí, že si svou bilanci může vylepšit.

„Motegi je okruh s mnoha úseky ve stylu brzda-plyn a to není zrovna moje oblíbené uspořádání,“ řekl na úvod Casey Stoner. „Pozitivem je určitě hladký povrch bez množství hrbolů, které nám v tomto roce působily problémy na mnoha jiných okruzích.“

„Potřebujete tu motorku, která je velmi stabilní na brzdách a velmi účinná při akceleraci, takže doufám, že nastavení, které se nám podařilo najít v Aragonsku bude užitečné také tady,“ řekl Casey Stoner, který je teď ohledně svého technického kompletu mnohem optimističtější.

„Ve Španělsku se nám nakonec podařilo zlepšit stabilitu a získat potřebné množství přilnavosti a pokud se nám znovu podaří to samé tento víkend, tak budeme mít šanci bojovat o další dobrý výsledek,“ řekl závěrem jezdec továrního týmu italské Ducati, který po závodu ve Valencii u Italů končí a odchází k Hondě.

Sedmé místo v průběžném hodnocení šampionátu patří druhému jezdci tovární Ducati Nicky Haydenovi. Američan chce určitě víc a má k tomu příležitost v posledních pěti Velkých cenách roku, které se jedou téměř jedna za druhou.

„Jako pokaždé má tato Grand Prix trošku zvláštní náboj, protože je to domácí závod pro obrovské japonské továrny,“ uvedl Nicky Hayden. „Ve skutečnosti jsem vlastně v Motegi získal své první umístění na stupních vítězů v MotoGP, ale od té doby už nebylo žádné až na pár startů z první řady a pár výsledků, na které bych nejraději zapomněl.“

„Je to první závod ze série tří Grand Prix v řadě ve třech různých zemích a různých podnebích. To není vůbec jednoduché, ale těším se na to,“ pokračoval Američan. „Musíme to zkusit a snažit se stavět na formě, kterou jsme předvedli v Aragonsku a pokud to jen půjde, tak zůstat na stejné úrovni. Nebude to jednoduché, ale musí to být našim cílem.“

Doporučujeme

Články odjinud