U LCR Hondy neplánují Elíasovu výměnu

U LCR Hondy neplánují Elíasovu výměnu

Toni Elías nemusí mít obavy, že by mělo vedení jeho týmu zájem o přerušení spolupráce a to ani navzdory faktu, že jeho návrat do prostředí královské kubatury neprobíhá tak, jak si Italové představovali.

Mistr světa kubatury Moto2 z roku 2010 zahájil spolupráci s LCR Hondou koncem uplynulé sezony, ale už první testy poukázaly na fakt, že jeho návrat nebude jednoduchý, což se také potvrdilo a Elías v posledních čtyřech Velkých cenách startoval třikrát poslední a jeho nejlepší umístění je deváté místo z Jerezu.

V této chvíli má na kontě sedmnáct bodů a figuruje na průběžné čtrnácté příčce před jezdci, jako Loris Capirossi, Álvaro Bautista a Randy De Puniet. Právě posledně jmenovaný jezdec závodil u Lucia Cecchinella před příchodem Elíase, ale jeho rozhodnutí odejít k Pramac Racingu mu jen přidalo vrásky na čele.

Co se týče Toniho Elíase, tak Lucio Cecchinello neplánuje nějakou okamžitou výměnu. Naopak, má v plánu se Španělem nadále spolupracovat a dosahovat postupně takových výkonů, které jim zaručí stabilní výsledky do desátého místa. „Výměna jezdce není nic, co bychom nyní plánovali, protože by to nebylo vůči Tonimu fér,“ uvedl Cecchinello pro Motorcycle News.

Podle Itala je MotoGP na vysoké úrovni a nikde není řečeno, že po výměně jezdce budou pravidelně dosahovat pozic v první desítce. „Který jezdec mi teď může zaručit výsledky v první desítce?“ pokračoval Cecchinello, jenž zůstává optimistou a věří, že v dalších závodech uvidíme zlepšení.

„Myslíme, že nejrozumnější způsob jak zvládnout komplikovaný úvod sezony je zůstat v klidu a pokračovat dál v práci tak, abychom Tonimu dali motocykl, jaký chce a hledali drobná zlepšení. Jsme realisty a našim cílem je v rámci výsledků zůstat v první desítce,“ pokračoval Cecchinello. „Momentálně tam nejsme, ale provedli jsme malá zlepšení a pokud budeme pokračovat tímto směrem, tak v dalších dvou, třech závodech budeme těmto výsledkům blíž.“

Doporučujeme

Články odjinud