U Pramac Racingu věří v lepší časy

U Pramac Racingu věří v lepší časy

Technický ředitel italského Pramac Racingu zhodnotil právě skončenou sezonu 2010, která sice nedopadla zcela dle jejich očekávání, ale o to víc věří v lepší rok 2011.

Sterlacchini ale nezapomněl upozornit na úsilí, které jak Mika Kallio tak Aleix Espargaró během sezony vyvíjeli ve snaze se zlepšit, což se Španělovi v některých závodech také dařilo. Oba jezdci satelitní tým Ducati opustili a v příštím ročníku mistrovství světa pojedou v kubatuře Moto2.

„Upřímně jsme očekávali trošku lepší sezonu, protože v roce 2009 byl Mika Nováčkem roku a také jsme zvýšili naši výkonnostní úroveň pro sezonu 2010,“ řekl Sterlacchini. „Přesto musíme vzít v úvahu celkovou situaci. V Jerezu jsme získali pro tým nejlepší výsledek sezony a očekávali, že je to dobrý základ pro úspěšnou sezonu.“

„Ale pak jsme v Le Mans měli nehodu a Mika problémy s ramenem. Můžeme říct, že v tomto momentě byla naše sezona více méně narušena,“ pokračoval technický ředitel Pramacku. „Z technického hlediska pak jiný motor trošku změnil vyvážení motocyklu stejně jako jeho rovnováhu a s Mikem jsme pak měli problémy najít to správné nastavení.“

Na adresu Aleixe Espargara dále Sterlacchini uvedl: „Aleix je opravdový talent. Bohužel pro něho, často padal a to mu situaci velmi zkomplikovalo. Když máte takový problém, nedokážete najít limit a zvládnout to. Je to v podvědomí jezdce, že pokud spadnou tak v dalším závodu mají trošku problémy.“

Podle Sterlacchiniho bylo jejich největším problémem dobře zvládnout kvalifikace, protože startovat ze zadních pozic a získat nějak výrazný výsledek v tak vyrovnaném poli je téměř nemožné. Kdyby se jim dařilo v kvalifikacích, sezona by mohla vypadat úplně jinak. To bude určitě jedna z prvních věcí, na kterou se zaměří u Pramac Racingu se svou novou dvojicí jezdců.

K italskému týmu přišel Francouz Randy De Puniet z LCR Hondy a Loris Capirossi z tovární Rizla Suzuki. Dvojice zkušených závodníků ve srovnání s jezdci, kteří letos tým Pramac Racing opustili. Vedení stáje do nich vkládá velké naděje a věří, že se jim podaří sezonu 2011 zvládnout podstatně lépe než tu poslední.

„V tomto směru jsem optimistou, protože pro příští rok máme dva zkušené závodníky a myslím, že se oba hodí pro tento typ motocyklu. Mají v MotoGP značné zkušenosti, což je velmi důležité. Co jsme mohli vidět u Aleixe a Mika je to, že jezdci z 250ccm kubatury přicházejí s naprosto jiným stylem jízdy. Pro nadcházející sezonu si věřím, máme tak jako vždy maximální podporu od Ducati, ale také devítinásobného mistra světa Valentina Rossiho, jenž bude pro nás vyvíjet motocykl,“ řekl Sterlacchini.

Doporučujeme

Články odjinud