U Pramac Racingu žádná změna k lepšímu

U Pramac Racingu žádná změna k lepšímu

Satelitní tým Ducati nastoupil do italské Grand Prix bez Lorise Capirossiho jen s Randy de Punietem, jemuž se ale opět nedařilo a nedokázal tak zaznamenat pozitivní výsledek, který teď nutně potřebuje.

Francouz projel cílem závodu v Mugellu čtrnáctý, ale toto umístěná bylo zároveň předposledním místem v kubatuře MotoGP. Před víkendem u Pramac Racingu věřili, že v domácím prostředí zaznamenají obrat k lepšímu, ale to se jim nepodařilo. Dnes Pramac Racing na okruhu v Mugellu testuje a to je jedna z posledních možností, jak celou nepříznivou situaci zlepšit.

„Jediným pozitivem je to, že jsme Grand Prix dokončili,“ uvedl Marco Rigamonti, traťový inženýr týmu Randy De Punieta. „Je to zklamání, protože Randy přijel s téměř zničenou zadní pneumatikou. Navíc během závodu nastaly naše obvyklé problémy. Při každém pokusu o předjetí skončil mimo dráhu. V  pondělí budeme pracovat na tom, abychom omezili škody.“

Randy de Puniet k závodu italské Grand Prix poznamenal: „Myslím, že toho není moc, co bych mohl říct. Další špatný závod, i když tentokrát se mi podařilo projet cílem. Narazil jsem na několik problémů zejména při zatáčení a brzdění. Nedokázal jsem jezdit rychle, protože jakmile jsem zrychlil, ztrácel jsem předek.“

„Mohl bych jet rychleji než skupina přede mnou, ale nedokázal jsem nikoho z nich předjet. Zadní pneumatika byla prakticky zničená. Jsem zklamaný a potřebuji v této sezoně zajet nutně nějaké pozitivní výsledky,“ dodal De Puniet, jemuž nyní patří v průběžném hodnocení šampionátu sedmnáctá příčka.

V pondělí dopoledne bude s Pramac Racingem testovat Francouz Sylvain Guintoli, který v tomto týmu závodil v roce 2009 a odpoledne si vyzkouší prototyp Ducati Ital Andrea Iannone.

Doporučujeme

Články odjinud