U Repsol Hondy mají do soboty ještě hodně práce

U Repsol Hondy mají do soboty ještě hodně práce

Dvojice továrních jezdců Hondy dnes pracovala na nastavení svých závodních strojů za slunečného počasí, což byla ve srovnání s Portugalskem příjemná změna, ale dařilo se jen Doviziosovi, Pedrosu stále omezuje zranění.

Andrea Dovizioso zajel pátý čas dne, ale ztrátu na třetího Edwardse a čtvrtého Simoncelliho měl jen  minimální. Protože u tovární Hondy mají velký prostor pro další zlepšení, dá se v kvalifikaci očekávat Italův útok v boji o první řadu na startovním roštu posledního závodu sezony.

„Podařilo se nám úspěšně zapracovat a časy v obou trénincích byly poměrně slušné, i když zatím nejsou dostatečně rychlé, abychom byli konkurenceschopní v závodu, takže máme ještě nějakou práci, kterou tu musíme udělat,“ řekl dnes pátý Andrea Dovizioso. „Testovali jsme různé volby nastavení a získali jasnější představu o tom, jakým směrem se zítra vydáme.“

„V prvních dvou úsecích jsem rychlý, ale poměrně dost ztrácím v posledních dvou sekcích. Hlavní oblast, kde se musíme zlepšit je v nájezdu do zatáček a pokud to zvládneme, nabídne nám to časovou výhodu v celém kole,“ uvedl italský jezdec, který je v této chvíli pátý v průběžném hodnocení mistrovství světa.

Zranění klíční kosti zatím Danimu Pedrosovi neumožňuje podávat výkony, na které jsme byli u něho zvyklí do závodu v Japonsku. Loni Pedrosa poslední závod sezony vyhrál, letos první tréninkový den ukončil dvanáctým časem. Vzhledem k tomu, že bojuje o celkové druhé místo je další zlepšení nutné.

„Pocit je v podstatě stejně jako v Portugalsku jen s tím rozdílem, že je to okruh na levou ruku, což znamená, že je tam hodně brzdění do levých zatáček a to je pro mě dost náročné,“ řekl Dani Pedrosa. „Stále nejezdím dostatečně rychle a protože je to krátké kolo, ztráta 1,2 sekundy na vedení je opravdu velká.“

„Stále tu máme ještě dvoje tréninky, šanci si zlepšit rychlost a přiblížit se nejrychlejším časům. Musíme myslet nad závodem a zítra zlepšit věci pěkně postupně, protože mě tam bude povzbuzovat spousta fanoušků a na neděli chci být opravdu připravený,“ řekl závěrem španělský jezdec Repsol Hondy.

Doporučujeme

Články odjinud