U Repsolu litují zrušení kvalifikace, ráno se oba jezdci zlepšili

U Repsolu litují zrušení kvalifikace, ráno se oba jezdci zlepšili

Andrea Dovizioso i Dani Pedrosa se na rozdíl od řady svých soupeřů v sobotu ráno ve volném tréninku zlepšili. Věřili, že ve stejném duchu budou pokračovat i v kvalifikaci, ta se ale musela zrušit.

Kvalifikace na Velkou cenu Portugalska se dnes v Estorilu kvůli dešti nekonala. Pořadí na startovním roštu se určilo podle nejlepších časů z volných tréninků. Andrea Dovizioso ze stáje Repsol Honda tak do závodu vyrazí ze sedmého místa a jeho kolega z týmu rekonvalescent Dani Pedrosa z dvanáctého. Oba se dnes ráno na rozdíl od soupeřů, kteří startují před nimi, oproti včerejšku zlepšili.

Dovizioso po úspěchu v ranním tréninku, kde obsadil třetí místo, litoval, že se kvalifikace nemohla odjet. "První řada pro nás vypadala nadějně. Ráno jsme vylepšili nastavení i elektroniku. Mé tempo bylo rychlé a konzistentní. Odjet kvalifikaci ale bylo nemožné," uznal Ital. "Zítra to vypadá na mokrý warm-up a suchý závod. Pokud taková situace skutečně nastane, závod bude opravdovou loterií, protože nikdo z nás tu na suchu netrénoval. Na této trati potřebuji trochu času, abych našel ten správný rytmus. Proto doufám, že bude suchý warm-up i závod."

Také Pedrosa se postupně zlepšoval. "Myslím, že bychom v tom pokračovali i odpoledne, škoda, že byla kvalifikace zrušena, i když samozřejmě nebyla jiná možnost," potvrdil slova svého týmového kolegy Španěl. "Ráno jsem se zpočátku necítil moc dobře, ale po poradě s týmem jsem se rozhodl zůstat na trati a odjet ještě další kola. Bylo to správné rozhodnutí, protože ve druhé polovině tréninku jsme udělali pokrok," pochvaloval si. "Myslím, že bychom se odpoledne dokázali posunout ještě víc dopředu. Uvidíme, co počasí udělá zítra. V každém případě musím dobře odstartovat, ať už bude mokro, nebo sucho."

Doporučujeme

Články odjinud