Ulitý start stál Karla Abrahama body

Ulitý start stál Karla Abrahama body

Karel Abraham odstartoval do dnešního závodu předčasně, za což si vysloužil penalizaci a tím pádem dojel až sedmnáctý a nadále zůstává bez bodů.

V sobotním dopoledním tréninku měl Karel Abraham nepříjemný pád. Navzdory nehodě však mohl nastoupit do kvalifikace, v níž si díky času 1:48,366 zajistil dvacáté startovní místo. Zároveň tak Karel splnil svůj cíl zajet čas pod 1:48,500. Za vítězem první kvalifikace (Hernandezem) zaostal Karel o 1,249 s.

„Ten ranní pád byl skoro ve dvoustovce a docela bolel. Měl jsem potom docela problém dostat se do svého rytmu, naštěstí jsme měli celý čtvrtý trénink, abych se dal dohromady. Hodně práce udělali taky kluci, kteří dali motorku rychle dohromady. V kvalifikaci jsme měli cíl zajet čas pod 1:48,500. Počítal jsem, že se mi podaří za někým vyvézt, ale nakonec nebyla příležitost, takže jsem si to odjel úplně sám. Nicméně nakonec to bylo za 1:48,366, takže cíl jsme splnili a navíc v těžších podmínkách, než jsem předpokládal. Dvacátá pozice není nic moc, ale ztráta není nijak markantní," hodnotil svůj kvalifikační výkon Abraham.

Do dnešního závodu vystartoval Karel Abraham z dvacáté pozice. Bohužel však vyrazil předčasně, za což dostal penalizaci v podobě průjezdu boxovou uličkou. Poté se pustil do stíhací jízdy. Propracoval se až na konečné sedmnácté místo, na šestnáctého jezdce v pořadí ztratil pouhou jednu desetinu. Nebýt penalizace, měl Karel Abraham šanci dojet na bodech.

„Můžu si za to sám, ten start jsem samozřejmě ulil a byla to moje chyba. Trochu škoda je, že i když jsem hned zpomalil a vůbec nic na tom nevydělal, tak jsem stejně dostal penalizaci. Podle pravidel platných od letoška by to tak být nemělo. Ale beru to, moje chyba. Nicméně pro nás uvnitř týmu je to pozitivní. Jezdil jsem konkurenceschopné časy celý závod a hlavně se podařilo eliminovat problém se zadním tlumičem, který nás trápil od začátku sezony. Takže snad jsme na cestě, aby to bylo v pořádku," věří po dnešním závodě brněnský závodník.

Doporučujeme

Články odjinud