V Aragónsku testují nižší kubatury

V Aragónsku testují nižší kubatury

Ve středu skončil první den dvoudenního privátního testu nižších kubatur světového šampionátu na okruhu ve španělském Aragónsku. Počasí jezdcům přálo, zítra pokračují druhým dnem a pak už zamíří do Barcelony.

Příští týden začíná nejintenzivnější období sezony 2011 s šesti závody v osmi týdnech. Jezdci motocyklových prototypů s motory o objemu 125ccm a 600ccm tak mají poslední možnost připravit na tuto náročnou sérii svou techniku.

Privátního testu nevyužili všichni, ale jen část startovního pole. Nicméně většina motocyklů na dráze dnes patřila do čtyřdobé kategorie Moto2. Dopoledne panovaly naprosto ideální podmínky a jezdci si zajeli nejlepší časy, které odpoledne už nedokázali překonat.

Nejrychlejším zástupcem Moto2 byl Julián Simón (Mapfre Aspar Moto2-Suter), o čtyři desetiny za ním se umístil Bradley Smith (Tech 3-Mistral 610), Ratthapark Wilairot (Thai Honda Singha SAG-FTR) a Javier Fores (Mapfre Aspar Moto2-Suter).

Testoval také Carmelo Morales, který má nahradit jednoho z jezdců týmu bratrů Nietových (Team G22 Moriwaki). V této skupině mohl klidně závodit Lukáš Pešek a Španělé dnes nemuseli hledat náhradu a měnit sestavu.

V nejnižší kubatuře do 125ccm byl první den v Aragónsku nejrychlejší Nicolas Terol (Bankia Aspar 125ccm), těsně za ním byl Maverick Viñales (Blusens by Paris Hilton) a třetí Terolův týmový kolega Héctor Faubel.

Doporučujeme

Články odjinud