V Argentině si Abraham vyjel body za desáté místo

V Argentině si Abraham vyjel body za desáté místo

Do Argentinského závodu startoval Karel Abraham z druhého místa. Závod nakonec dokončil na desáté pozici, což pro něj znamená šest bodů.

Karel Abraham se letos po roční přestávce vrátil do MS silničních motocyklů a sezónu zahájil úspěšně, když v Kataru vybojoval body za čtrnácté místo. V druhém závodě sezóny, který se konal v Argentině, byl brněnský závodník ještě úspěšnější. 

V prvním pátečním tréninku byl Karel pátý, v tom druhém si polepšil na třetí místo. Svým výkonem v trénincích si zajistil přímý postup do druhé kvalifikace, v níž se mu dařilo opravdu výborně. Vyjel si druhé místo. Byl to Abrahamův nejlepší kvalifikační výsledek kariéry jezdce MS silničních motocyklů. Před tím ještě nikdy nevyrážel do závodu z první řady.

V nedělním warm upu měl Karel bohužel pád a do závodu tak musel vyjet na svém druhém motocyklu. V samotném závodě nakonec obsadil desáté místo, za což si připsal šest bodů. Celkově má na svém kontě zatím osm bodů a v průběžném pořadí šampionátu je patnáctý.

„Myslím, že to pro nás byl velmi dobrý víkend. Se šesti body jsem spokojený, je to neuvěřitelné, stejně jako včerejší kvalifikace. Dnes to nebylo snadné, po ranním pádu jsem do závodu musel startovat s druhou motorkou. Nebudu lhát, že stát v první řadě nebylo trochu stresující, protože to je něco, co jsem si nedokázal představit. Věděli jsme, že těžko zaútočíme přímo na podium, ale tohle je pořád výborný výsledek. Motorka fungovala velice dobře, takže z Argentiny můžeme odjet velmi šťastní a připravení na další závodní víkend v Texasu,“ sdělil po argentinském závodě spokojený brněnský závodník.

Na své facebookové stránce ještě Karel zveřejnil následující vyjádření:

„Dnes naprostá spokojenost. Cely víkend probíhal nad očekávání dobře a zakončili jsme ho v TOP 10. Závod byl hodně těžký z několika důvodů. Ráno jsem měl poměrně velký pád a dost jsem zničil motorku a museli jsme startovat s druhou. Asi bych kecal, kdybych tvrdil, že to nebylo trochu stresující start z první řady. Po startu byli někteří jezdci dost ostří a při předjíždění jsem tak několikrát opravdu hodně ztratil, protože jsem se prostě nechal vyvést ven. Během závodu jsem se cítil celkem jistě, akorát ze zatáček jsem měl trošku pomalejší výjezdy, protože se zadek docela protáčel. Z Argentiny odvážíme šest bodů a to je naprostá paráda! Ještě musíme nabrat trošku zkušeností na předních pozicích, abych to s něma příště zvládl lépe. Teď je víkend pauza a pak jedeme v Texasu, takže pevně doufám, že budete fandit !!!“

Zdroj: Aspar Team, Karel Abraham

Doporučujeme

Články odjinud