V Austinu čeká na Peška druhý závod sezóny MotoGP 2013

V Austinu čeká na Peška druhý závod sezóny MotoGP 2013

Lukáš Pešek nebude na startu chybět a po 18. místě z Kataru se pokusí v Texasu získat své první body.

Již tento víkend se po dvou týdnech roztočí kola silničních motocyklů královské kategorie MotoGP, a to na zcela novém okruhu v Austinu.

Třetí dubnový víkend se kolotoč MotoGP přesouvá na nový americký okruh Austin. Tým IodaRacing Project a Lukáš Pešek se pokusí využít nasbíraných zkušeností z Kataru a vylepšit 18. místo z prvního závodu. Red Bull Grand Prix of Americas se uskuteční na novém okruhu, na kterém v loňském roce debutoval šampionát vozů formule 1. Na jezdce čeká celkem dvacet zatáček, jedenáct levých a devět pravých. Celková délka tratě je 5.513 metrů a nejdelší rovinka měří celkem 1.200 metrů.

Lukáš Pešek: „V Kataru jsme začali osmnáctým místem, což nebylo špatné. Ale určitě s celým týmem míříme výše. V Austinu to téměř nikdo nezná. To pro mě bude trochu výhoda, protože zbytek startovního pole má všechny klasické okruhy kalendáře MotoGP najeté z loňské sezóny. Z okruhu nemá tým žádné data, tak budeme vycházet z nastavení z Kataru a v trénincích dolaďovat podvozek na místní trať.“

Doporučujeme

Články odjinud