V Barceloně byl nejrychlejší Roberto Rolfo

První den testu nižších kubatur mistrovství světa silničních motocyklů dnes ukončili jezdci a týmy na okruhu Montmeló v Barceloně za lepších povětrnostních podmínek než tomu bylo dopoledne, když byla dráha mokrá.

Většina jezdců třídy Moto2 vyjela na dráhu až v odpoledních hodinách, protože dopoledne jich většina zůstala v boxech a mokrou dráhu si vyzkoušela jen dvojice Italtransu STR Roberto Rolfo a Robertino Pietri.

Roberto Rolfo zajel nejlepší čas v hodnotě 1´51,3 sekundy, ale protože podmínky nebyly nejlepší, bude muset počkat na srovnání s konkurencí do čtvrtku, kdy už snad počasí jezdcům umožní pořádně otočit plynem. Navíc oficiální motory od Hondy budou až v testu začátkem března, takže až tam jezdci zjistí na jaké jsou výkonnostní úrovni před začátkem sezony.

Rolfo dnes zajel celkem pětatřicet kol, jeho týmový kolega Pietri po problémech s motorem jen čtyři. Dvojice Technomag CIP Dominique Aegerter a Shoya Tomizawa jezdili na stroji Suter a v pořadí zajeli časy 1´53,4 sekundy a osmatřicet kol pro Švýcara a 1´52,7 sekundy a šestatřicet kol pro Japonce. Španěl Alex Debón zajel s motocyklem FTR týmu Aeroport de Castelló celkem dvanáct kol.

Ve středu si poprvé vyzkoušel motocykl Suter, Scott Redding z týmu Marc VDS Racing. Britský mladík si počkal na lepší traťové podmínky až do odpoledne, na hladkých pneumatikách pak stabilně jezdil časy po jednu minutu sedmapadesát sekund. Jeho týmový kolega Vincent Lonbois vyjel o něco dříve, stihl zajet čtyřiatřicet okruhů s nejlepším časem na kolo 1´54,4 sekundy.

Jezdec týmu Blusens-STX Mashel Al Naimi zvládl ve dvaceti kolech čas 1´56,2 sekundy a jeho týmový kolega Yonny Hernández s třinácti kompletními okruhy nastavil čas 2´00,8 sekundy. Thomas Lüthi z Interwetten Moriwaki, Fonsi Nieto z G22 Holiday Gym, dvojice týmu Antonia Banderase Kenny Noyes a Joan Olivé dnes zajeli jen minimum kol.

Jezdci týmu Pons Kalex zvládli první den v Barceloně s časy pro Axela Ponse 1´53,3 sekundy a pro  Sergio Gadeu v hodnotě 1´56,2 sekundy.

Mezi jezdci a týmy, které dnes na dráhu v Montmeló vůbec nevyjeli byli Raffaele de Rosa a Yuki Takahashi z Tech 3, Mike Di Meglio a Julián Simón z Mapfre Aspar. Jezdci a týmy, kteří měli v plánu testovat jen ve čtvrtek a v pátek jsou Stefan Bradl z Viessman Kiefer Racing, Karel Abraham z Cardion AB Racing a Alex Baldolini z Caretta Technology Race Dept.

Ve středu testovali v Barceloně také jezdci nejnižší kubatury do 125ccm. Jezdec Derbi Bainet Efrén Vázquez zvládl osmadvacet kol s nejlepším časem 2´01,9 sekundy, jeho týmový kolega Pol Espargaró zajel kolo za 2´03,5 sekundy a zástupce finského Ajo Motorsport Marc Marquez v deseti kolech nastavil čas 2´05,1 sekundy.

Ve čtvrtek 18. února 2010 test v Barceloně pokračuje druhým dnem a skončí v pátek 19. února 2010.

Doporučujeme

Články odjinud