V Brně jednali o budoucnosti české Grand Prix

V Brně jednali o budoucnosti české Grand Prix

Velká cena České republiky přilákala do jihomoravské metropole vysoký počet fanoušků závodění na dvou kolech a opět bude v letošním roce patřit mezi nejvíce navštěvované podniky v kalendáři šampionátu.

Stále je tu ale otázka, zda také v příštím roce bude Česká republika součástí prestižní světové série. Neděle tak na Masarykově okruhu nebyla jen dnem závodu, ale také patřila intenzivním jednáním mezi vedením okruhu, krajskou samosprávou a státními zástupci.

Do Brna přijel ministr dopravy Pavel Dobeš, ministr školství, mládeže a tělovýchovy Josef Dobeš, brněnský primátor Roman Onderka a hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek, kteří jednali společně s výkonnou ředitelkou Automotodromu Brno Ivanou Ulmanovou a předsedou dozorčí rady Karlem Abrahamem.

Předmětem jednání byly možnosti podpory Grand Prix České republiky. Vedení Automotodromu Brno byla pro příští rok přislíbena podpora v celkové výši 40 milionů korun na úhradu zalistovacího poplatku, který v závislosti na kurzu eura představuje víc jak sedmdesát milionů korun. Podporu přislíbil také ministr dopravy Pavel Dobeš.

„Konečné rozhodnutí, zda Grand Prix České republiky v roce 2012 zůstane v kalendáři mistrovství, musíme učinit nejpozději v září,“ sdělila výkonná ředitelka AMD Brno Ivana Ulmanová.

Doporučujeme

Články odjinud