V Brně má Simoncelli jednat o nové smlouvě

V Brně má Simoncelli jednat o nové smlouvě

Ital chce v Brně jednat o nové smlouvě s Hondou, která zatím pořád pracuje na rozpočtu pro premiérový ročník litrové kubatury a toto zdržení již vyvolává spekulace, že má o Simoncelliho služby zájem také italská Ducati.

V letošním ročníku jezdec Gresiniho týmu San Carlo těží z výhod továrního motocyklu RC212V a příští týden v Brně by rád získal odpověď na otázku, zda může s podporou japonského výrobce počítat také v příštím roce. I když Simoncelli závodí v týmu San Carlo, nemá smlouvu přímo s Faustem Gresinim, ale s Honda Racing Corporation (HRC).

Samozřejmě po deseti kolech sezony není Simoncelliho pozice pro vyjednávání nejlepší. Očekávání byla rozhodně větší a desáté místo je rozhodně nesplňuje. Ital sice pokaždé bojuje o nejvyšší příčky, ale až příliš často padá a zatím stále čeká na své první umístění v první trojce.

Konzultant Simoncelliho managementu, Carlo Pernat, pro britský Motorcycle News potvrdil, že nyní čekají na nabídku Hondy, kterou očekávají právě v průběhu závodního víkendu v České republice. Simoncelli chce u Hondy zůstat, ale Pernat prozradil, že také ze strany Ducati je jistý zájem a pokud by nějaká nabídka přišla, musel by o ni vážně uvažovat.

Nicméně Ducati, pokud uvažujeme o jejich tovární skupině, má sestavu pro příští ročník jasnou. Valentino Rossi a Nicky Hayden pokračují v roce 2012 dál s italským výrobcem, takže pro Simoncelliho by jedině připadala cesta do Pramac Racingu, ale s plnou tovární podporou výrobce z Boloně. Každopádně Simoncelliho volba číslo jedna je smlouva s Hondou.

Polovina sezony znamená v motocyklovém šampionátu období, kdy se postupně uzavírají nové nebo prodlužují stávající smlouvy jezdců. Je to také období plné spekulací, které ale někdy nemají k pravdě daleko. V případě Simoncelliho můžeme pravděpodobně vidět taktiku o ´lehký´ nátlak na Hondu, aby si nebyli tak jisti jeho loajálnosti japonské značce.

Doporučujeme

Články odjinud