V hlavní roli slovní přestřelky byla statistika

V hlavní roli slovní přestřelky byla statistika

Na síti Twitter včera proběhla drobná výměna názorů poté, co na oficiální účet tovární Repsol Hondy umístili statistiku, která srovnávala výkony Casey Stonera a Valentina Rossiho (2006 - 2011).

Samozřejmě čísla byla na straně Australana, který si na konto připsal start v rovné stovce Grand Prix, třicet tři vítězství v závodech, třicet čtyři v kvalifikacích a dva tituly mistra světa. Rossi naopak startoval ve sto jedna závodech, vyhrál dvaadvacet Grand Prix, devatenáct kvalifikací a také dva tituly.

Reakce fanoušků nenechala na sebe dlouho čekat a tak @HRC_MotoGP poslala raději další zprávu, kde uvedli: „Neberte to tak vážně! Je to jen sranda … .“

Na obrázek, který @HRC_MotoGP komentoval slovy: „Tyto statistiky hovoří za vše,“ zareagoval Ital Rossi na svém účtu @ValeYellow46, kde napsal, že toto srovnání je hodně zjednodušené a možná bylo bylo lepší u každého z nich srovnat prvních pět let po příchodu do královské kubatury.

Ze strany @HRC_MotoGP to nakonec ukončili tím, že v žádném případě nechtěli snižovat Italovy zásluhy. Reakce na to byly různé, někdo napsal, že Honda vyzdvihuje výkony, kterých Stoner dosáhl u Ducati, druzí zase píšou, že na rozdíl od ´jiných´ Rossi alespoň reaguje nebo, že si počkáme na Katar.  @HRC_MotoGP ´twitter souboj´ ukončil tím, že o něco později statistiku odstranil.

Sečteno a podtrženo, ta letošní sezona bude nepochybně hodně zajímavá. Máme se rozhodně na co těšit.

Doporučujeme

Články odjinud