V Jerezu Barberá testoval Ducati koncem roku 2009

První závod na domácí půdě absolvuje tento víkend v pozici jezdce královské kubatury Héctor Barberá spolu se svým týmem Páginas Amarillas Aspar.

Pro Španěla sice není okruh v Jerezu jedna z jeho oblíbených tratí, ale rád tam závodí, protože tisíce španělských fanoušků dokáže jezdce vyburcovat k maximálním výkonům a v nižších kubaturách tam Barberá zaznamenal některé dobré výsledky.

V sedle závodního prototypu Ducati už v Jerezu zajel několik kol během testu koncem roku 2009, ale ten byl z velké části ovlivněn deštěm, takže nastavení pro nedělní Velkou cenu bude muset hledat během víkendu, aby co možná nejlépe navázal na dvanácté místo z Kataru.

„Závodění ve Španělsku je pro mě pokaždé zdrojem radosti a těším se na to ještě víc po odkladu závodu v Japonsku,“ uvedl Barberá. „Ve Španělsku sezona končí a prakticky i začíná, což jen dokazuje, jak důležité jsou motocyklové závody v této zemi a věřím, že fanoušci se už nemůžou dočkat.“

„Rád bych měl před cestou do Jerezu více zkušeností, ale tak to vychází a já do toho dám prostě to nejlepší, abych fanouškům předvedl dobrý závod,“ pokračoval Barberá, který v roce 2004 zajel v závodu nejnižší kubatura na stupně vítězů a ve čtvrtlitrech tam skončil třikrát pátý a loni čtvrtý.

„Jerez není jedna z mých oblíbených tratí, ale pokaždé se mi tam celkem dařilo a myslím, že můžu podat dobrý výkon. Máme nějaké informace z testu v zimě, což pro nás bude výhodou. Třebaže tehdy pršelo, na motorce jsem se cítil dobře a věřím, že nám tato zkušenost přijde o víkendu vhod,“ řekl závěrem nováček v MotoGP Héctor Barberá.

Doporučujeme

Články odjinud