V Le Mans zůstala pro Elíase poslední pozice na startu

V Le Mans zůstala pro Elíase poslední pozice na startu

Úřadující mistr světa třídy Moto2 se po návratu do královské kubatury ještě nestačil plně adaptovat na neuvěřitelně vyrovnanou soutěž, kde o úspěchu nebo neúspěchu rozhodují tisíciny sekundy.

Toni Elías potřeboval pořádně zabrat v závěru kvalifikace, kdy všichni přezuli na měkčí směs a bojovalo se o pozice na startovním roštu. Bohužel Elías závěrečný tlak neustál, deset minut před koncem havaroval a svůj čas si už nedokázal zlepšit. Také díky tomu zítra odstartuje poslední.

„Věřím, že se nám podařilo pokročit s nastavením motocyklu, protože můj kontakt s ním byl daleko lepší než včera,“ uvedl Toni Elías. „Odpoledne jsem většinu jízd zajel na použitých pneumatikách a zaznamenal poměrně slušné časy než jsem ke konci obul novou zadní pneumatiku.“

„Bohužel při mém posledním výjezdu jsem přišel o předek v šesté zatáčce a ztratil tak šanci si zlepšit konečný čas na kolo a pozici na startovním roštu,“ pokračoval Španěl. „Upřímně si myslím, že jsme mohli skončit o několik pozic lépe a ne jako úplně poslední na roštu.“

„Nastavení pro závod ale máme hodně dobré a obyčejně se mi daří také starty,“ řekl závěrem Toni Elías, jenž zítra pojede svůj čtvrtý závod pro LCR Hondu, tým, jenž v posledních letech pravidelně bodoval s Randy De Punietem a na takový druh výkonů nejsou zvyklí.

Doporučujeme

Články odjinud