V Misanu na úvod dvakrát 21. místo

V Misanu na úvod dvakrát 21. místo

Montáže Brož Racing Team o tomto víkendu startuje na Grand Prix San Marina, během úvodního dne skončil Gino Rea i přes své zranění dvakrát těsně za první dvacítkou.

Na okruhu Marca Simoncelliho v italském Misanu pokračuje světový šampionát silničních motocyklů. Do něj opět zasahuje český tým Montáže Brož Racing, kterého motocykl FTR startuje v kategorii Moto2. Jezdec týmu Gino Rea si při pádu v předchozím závodě zlomil několik kůstek v pravém zápěstí a zranění stále není doléčené. Mladý závodník tak v Misanu startuje s velkými bolestmi, přesto bojuje o co nejlepší pozice.

Dnes byly na programu dva volné tréninky. V dopoledním tréninku Gino zajel čas 1:40,634, což znamenalo 21. pozici, když na nejrychlejšího Taakaki Nakagamiho z Japonska ztratil přesně dvě sekundy. V odpoledním tréninku se Gino zlepšil na čas 1:39,816, což znamenalo opět 21. pozici, nicméně na Japonce, který i odpoledne zajel nejrychlejší čas, ztratil již pouze 1,525 sekundy.

Zítra je na programu třetí volný trénink a poté odpolední kvalifikace, ve které se rozhodne o postavení na startovním roštu nedělního závodu.

Gino Rea (1. trénink 21. místo: 1:40,634 / 2. trénink 21. místo: 1:39,816)

„Byl to frustrující, ale zároveň i pozitivní den. Má ruka je stále ze Silverstonu zlomená a je to velmi bolestivé. Snažím se vše kompenzovat levou rukou, ale mám na ní již velký puchýř. Stále jsme pouze 1,5 sekundy od pole position a tvrdě pracujeme na zlepšení motocyklu. Těším se na zítra a doufám, že se má ruka nebude dále zhoršovat. Chceme udržet pozitivní cestu a pokračovat ve zlepšení.“

Jiří Brož, manažer a majitel týmu

„Jsem rád, že Gino i přes své zranění bojuje o co nejlepší výsledek. Dnes jsme udělali slušný progres v nastavení motocyklu, což nás dostalo na dobrou cestu k zlepšení našeho postavení ve výsledkové listině směrem vzhůru. Zítra se pokusíme udělat další změny a vyzkoušíme jinou, dle nás lepší směs pneumatik, což by nás mělo zrychlit. Tým pracuje velmi tvrdě a je vidět, že je velmi motivován získat dobrý výsledek.“

 

Doporučujeme

Články odjinud