V Motegi bude důležité najít velmi rychle správné nastavení

Ducati přijíždí na japonské ostrovy s velmi dobrým základem.

Italská Ducati míří do Japonska v pozici týmu, kterého na japonských ostrovech nečeká domácí Velká cena. Ducati přijíždí se svými oběma jezdci Casey Stonerem a Nicky Haydenem pro zisk, co největšího počtu bodů.

Casey Stoner má za sebou skvělé vítězství v Kataru. Okruh v Losail je jeho oblíbeným, ale na japonské dráze si prožil jak dobré, tak i méně dobré chvíle. Nicméně v každé z kubatur světového šampionátu se tam dokázal postavit na stupně vítězů.

„V Motegi jsem dojel na stupně vítězů v každé třídě (druhý v roce 2003 ve 125ccm, třetí v roce 2005 v 250ccm a druhý v roce 2008 v MotoGP), ale byly i doby, kdy se tolik nedařilo,“ uvedl Casey Stoner.

„Vždy jsem si myslel, že je tato dráha mnohem vhodnější pro závody automobilů než motocyklů s takovým množstvím intenzivního brždění a akceleračními body, ale celkově není má neoblíbená, protože pokud máte správné nastavení, tak to může být zábava.“

„V předsezonní přípravě jsme tady netestovali, kdežto v Kataru ano, takže uvidíme jaké to bude začít zcela od nuly a ještě s kratší dobou na přípravu,“ řekl Stoner.

„Věřím si, protože nastavení, které jsme našli během testování pracovalo velmi dobře na různých okruzích, takže bychom v Motegi mohli mít slušné základní nastavení.“

Jeho týmový kolega Američan Nicky Hayden neprožil v Kataru zrovna ukázkový start do sezony, ale závod absolvoval a je v průběžném hodnocení se čtyřmi body dvanáctý. Zcela určitě má v plánu si výsledek zlepšit a na nehodu z Kataru navždy zapomenout.

„Můj první závod Grand Prix s Ducati se nevyvíjel tak, jak bych si rád představoval, ale odnesli jsme si také určitá pozitiva, když jsem byl v druhé polovině závodu rychlejší než v průběhu celého víkendu a přes to všechno se cítil na motocyklu velmi dobře,“ uvedl Nicky Hayden.

„Doufejme, že nám to pomůže vyřešit, co potřebuji, abych zlepšil kontakt s motocyklem, protože být tak mimo rychlost během tréninku bylo vážně dost zlé!“ uvedl Hayden, který pořád hledá tu správnou cestu ke své Ducati GP9.

„Po fyzické stránce jsem v pořádku. Samozřejmě závod byl náročný, protože jsem byl celkem potlučený, ale rychle se uzdravuji a neočekávám, že budu mít díky tomu nějaké potíže v Japonsku,“ řekl Američan a dodal: „Ve čtvrtek pravděpodobně zajdu do Mobilní kliniky, kde mi odstraní stehy a to bude v této věci vše.“

„Před tímto závodem jsem opravdu nadšený, abych zajel dobře a i když jsem měl vždy v případě Motegi protikladné pocity s některými dobrými, ale také špatnými výsledky, je to pokaždé neobyčejná Grand Prix,“ řekl závěrem Nicky Hayden.

Doporučujeme

Články odjinud