V Moto3 se budou příští rok pravidelně objevovat dvě ženy

V Moto3 se budou příští rok pravidelně objevovat dvě ženy

V loňské a letošní sezóně se ve světovém šampionátu pravidelně objevovala Ana Carrasco. Několik závodů absolvovala i Maria Herrera. Příští rok budou obě stálými účastnicemi.

Ana Carrasco vstoupila do světového šampionátu Moto3 v loňské sezóně. V Malajsii 2013 a ve Valencii téhož roku dokázala bodovat. Její největší úspěch je právě z Valencie, kdy dojela osmá. Letos Ana Carrasco na body nedosáhla a kvůli finančním potížím ani nedokončila letošní sezónu.

Příští rok přejde mladá Španělka do týmu Aleixe Espargara – Boe41 RBA, kde bude jezdit společně s Argentincem Gabrielem Rodrigem a Finem Niklasem Ajem. Svůj nový motocykl si už vyzkoušela při nedávných testech ve Valencii.

Druhou ženou ve startovním poli v roce 2015 bude Maria Herrera, která loni odjela jeden závod v Moto3 a letos se do mistrovství světa zapojila třikrát. Nejlépe dosud dojela sedmnáctá letos v Jerezu. Loni skončila celkově druhá ve španělském mistrovství CEV, kde během loňské a letošní sezóny dokázala vyhrát i několik závodů.

Maria Herrera nastoupí do týmu Calvo. Jejím kolegou bude její krajan Isaac Viňales. I Maria Herrera už se seznámila se svým novým strojem a dle svých slov je s motocyklem spokojená.

(Zdroj: motogp.com)

Doporučujeme

Články odjinud