V Mugellu bude Pramac doma a věří, že předvedou lepší výkon

Poslední víkend sice nebyl pro Pramac takovým zklamáním, když Aleix Espargaró devátým místem v Le Mans poprvé bodoval v první desítce a zraněný Mika Kallio sice závod dokončil poslední, ale na bodech.

Z pohledu španělského mladíka určitě první pozitivní víkend s dobrým výsledkem, když si uvědomíme, že v posledních dvou Velkých cenách pokaždé spadl a jen v Jerezu si dojel pro bod za patnáctou příčku. V Le Mans startoval desátý, v průběhu závodu dokonce bojoval o body za osmé místo, ale nakonec získal své první umístění v nejlepší desítce. Po počátečních problémech určitě cesta správným směrem.

Závod v italském Mugellu je pro Pramac domácí Grand Prix a před všemi fanoušky tak mají v plánu předvést to nejlepší, co v nich je. Otázkou bude zranění finského jezdce, ale to se má do příštího týdne zlepšit, protože Fin nyní absolvuje náročnou fyzioterapii a na italském okruhu si bude chtít v sedle GP10 spraví chuť po těžkém víkendu v Le Mans.

Mika Kallio tam totiž v sobotním druhém tréninku havaroval, zranil si rameno a s velkými bolestmi pak absolvoval celý francouzský závod MotoGP. I když v cíli poslední, tak hlavně na bodech za třinácté místo a to samozřejmě může satelitnímu týmu Ducati stejně jako jemu samotnému v budoucnu pomoci.

„Výsledky našich jezdců byly rozdílné,“ řekl Paolo Campinoti, šéf týmu Pramac Racing. „V Jerezu se Mikovi podařil skvělý návrat, který mu umožnil získat deset pozic. Teď závod ve Francii dokončil jako poslední. Nešťastný výsledek ale Le Mans není, jezdec předvedl obrovskou dávku odhodlání a týmového ducha. Já sám nedokážu pochopit, jak dokázal s takovou bolestí v rameni jezdit.“

„Alex zase předvedl, že dokáže zvládnout tlak a zachovat si chladnou hlavu v soubojích s některými mnohem zkušenějšími jezdci. Doufám, že v tom bude nadále pokračovat a zlepší si kontakt s motocyklem natolik, aby se pokaždé dokázal pokusit o maximální nasazení.“

„Celý tým pracuje intenzivně na tom, aby oběma jezdcům připravil odpovídající motocykly na různé dráhy a doufejme, že vše už bude jenom lepší a my se pokusíme dosáhnou na prvotřídní výsledky,“ řekl závěrem Paolo Campinoti.

Doporučujeme

Články odjinud