V neděli pojede za Suzuki jediný Capirossi

O maximum bodů pro Suzuki se bude v nedělním závodu Velké ceny Francie snažit jediný Loris Capirossi, který si v kvalifikaci dojel pro devátý čas a na startu se postaví do třetí řady spolu s Doviziosem a Edwardsem.

Na startu bude zkušený Ital jediným zástupcem ´modrého týmu´, protože Bautista už neabsolvoval ani kvalifikaci a do nedělního závodu vůbec nenastoupí. Capirossi se od pátku postupně zlepšoval a i když není dráha v Le Mans zrovna šálek jeho kávy, věří, že se zítra dobrým startem dokáže posunout dopředu.

„Pozice na startovním roštu není nejlepší, ale jsem celkem spokojený, protože jsme tady po celý víkend tvrdě pracovali,“ řekl úvodem Loris Capirossi. „Začali jsme o něco víc přizpůsobovat motocykl v průběhu těchto dvou dnů a myslím, že už jsme blízko toho, co hledáme. Rytmus jsem měl dobrý a v obou trénincích jsem ani za nikým nejel, což je dobré, protože nám to pomůže zjistit, jaký budeme mít rytmus a výkon v samotném závodu.“

„Ohledně zítřka jsem optimistou, protože jakmile se mi podaří dobře odstartovat věřím, že mám na to, abych byl v akci s přední skupinou jezdců,“ řekl závěrem Loris Capirossi, pro závod ve Francii jediný jezdec tovární Suzuki.

Álvaro Bautista dnes odstoupil z přípravy na Velkou cenu poté, co do Le Mans přijel s nedoléčeným zraněním zlomeniny klíční kosti a v sobotu dopoledne navíc havaroval. „Není to nejlepší způsob jak říct na shledanou závodu MotoGP!“ řekl posmutněle Bautista. „Ráno jsem dostal injekci proti bolesti a po dvou kolech to nevypadalo špatně, nebyl to sice velký rozdíl, ale lepší pocit.“

„Potom jsem havaroval a doteď ani nevím proč, protože jsem v té době nejel vůbec rychle a zničehonic jsem přišel o přední kolo. Potom jsem cítil větší bolest na levé straně a rozhodl se už dál nepokračovat a raději se soustředit na to, abych se plně uzdravil pro další závod,“ uvedl závěrem Bautista.

Doporučujeme

Články odjinud