V posledních třech závodech dominoval Casey Stoner

V posledních třech závodech dominoval Casey Stoner

Závodní víkend v Assenu bude pro Australana důležitý nejen proto, že si dalším vítězstvím může upevnit vedoucí postavení v šampionátu, ale také vyhrát čtvrtou GP v řadě, což se mu zatím ještě nikdy nepodařilo.

Po čtyřech letech u Ducati letos Stoner závodí v barvách tovární Hondy a jde mu to opravdu dobře.  Po odjetých šesti kolech sezony má na kontě čtyři vítězné závody a z toho v posledních třech jasně dominoval. Vyhrál Grand Prix v Le Mans, Barceloně a Silverstonu a je na nejlepší cestě získat další, tentokrát pohledem statistika trošku speciální vítězství.

Ono už první místo v Británii byl důvod k oslavě, protože Casey Stoner tak získal na své konto sedmadvacáté vítězství v královské kubatuře a sedmadvacítka je zároveň jeho startovní číslo.

S italským prototypem byl celkem dvakrát blízko možnosti vyhrát sérii čtyř Grand Prix v řadě. Poprvé v roce 2007, když vyhrál závod v Laguně Seca, Brně a v Misanu, podruhé hned v dalším roce po vítězství v Donington Parku, Assenu a Sachsenringu.

Na okruhu v Assenu má Casey Stoner poměrně příznivou bilanci, protože tam cílem závodu MotoGP nikdy neprojel na horší pozici než čtvrtém místě a to se stalo jen jednou v jeho premiérovém ročníku jezdce královské kubatury. Od tohoto okamžiku Australan stabilně figuruje na stupních vítězů – jednou první, jednou druhý a dvakrát třetí.

Pro Australana je ale zlatá řada něco o čem raději moc nepřemýšlí, protože v závodech se nedá nic plánovat dopředu. „Je pravda, že jízdu na okruzích, které nás teď čekají si užívám, ale při závodění se může stát cokoliv, můžu třeba chybovat, takže uvidíme co bude,“ řekl Casey Stoner. „Každý závod je nyní pro mě nový nepopsaný list a to, že jsem vyhrál ten předchozí s tím nemá nic společného.“

Doporučujeme

Články odjinud