V případě Pedrosy je další operace nutná

V případě Pedrosy je další operace nutná

Na základě poslední vyšetření, které tento týden absolvoval španělský jezdec továrního týmu Hondy, podstoupí Dani Pedrosa po závodu v Jerezu další operaci, která má vyřešit jeho současné zdravotní problémy.

Výkon Daniho Pedrosy v závodu katarské Grand Prix ovlivnila nepříjemná komplikace v podobě znecitlivění levé paže, což jak se později ukázalo je následek zranění, které Španěl utrpěl loni v říjnu, když si v přípravě na závod v Japonsku nadvakrát zlomil levou klíční kost.

Po víkendovém závodu na jihu Španělska má šampionát měsíční přestávku (dubnová Velká cena Japonska přesunuta na říjen) a této situace využije Pedrosa k další operaci a následné rekonvalescenci. Rozhodnutí operovat padlo po vyšetření jeho ramene cévním specialistou Dr. Planellem. Ten jezdci Repsol Hondy diagnostikoval tlak na tepnu pod klíční kostí, jenž způsobuje znecitlivění a ztrátu síly v jeho levé ruce.

Naposledy Pedrosu operovali těsně po říjnové nehodě v Japonsku a zlomeninou klíční kost tehdy fixovali titanovou destičkou. Během druhé operace tuto titanovou destičku odstraní, aby nedocházelo ke kompresi tepny.

Dani Pedrosa má nyní ohledně zdravotního stavu jasno a v závodu chce podat maximální výkon. „Nikdy není příjemné jít na operaci, ale hodně dlouho jsme hledali odpověď ohledně následků tohoto zranění a jsem teď klidnější, protože konečně vím, co se stalo,“ řekl Dani Pedrosa. „Teď jsme v Jerezu a já se chci plně koncentrovat na závod a spolu s týmem se co nejlépe připravit na Grand Prix.“

Doporučujeme

Články odjinud