V příštím roce musí Andrea Dovizioso zabrat

Vedení Hondy od Itala čeká víc než zatím předvedl.

Andrea Dovizioso má stejně jako jeho týmový kolega Dani Pedrosa smlouvu s továrním týmem Hondy do konce roku 2010 a pokud chce s HRC pokračovat i v příštích sezonách tak bude muset výrazně zabrat.

Prvním rokem v MotoGP jel Dovizioso u soukromého týmu JiR Scot Racing, kde v závěru sezony obsadil celkové páté místo. Koncem roku 2008 přestoupil do továrního týmu Hondy, ale paradoxně se nezlepšil, ale naopak přišel o jednu důležitou pozici v celkové kvalifikaci.

Letos sice Dovizioso vyhrál v britském Donington Parku svou první Grand Prix v královské kubatuře, ale na druhou stranu zase nebodoval ve čtyřech závodech. Právě před cestou do Velké Británie to byla opravdu hrozná série, jenž začala v holandském Assenu, pokračovala na západě USA v Laguně Seca a skončila až v německém Sachsenringu.

Bitvu o páté místo nakonec Dovizioso prohrál o jediný bod v posledním závodu sezony ve Valencii, kde cílem projel osmý, ale ani tak těsný výsledek nezmění rozčarovaní Hondy, která od italského závodníka očekávala mnohem stabilnější výkony s mnohem přesvědčivějším postavením v hodnocení šampionátu.

Šéf Hondy Shuhei Nakamoto pro Motorcycle News uvedl: „Potřebujeme od něho o něco víc. Jeho výsledky jsem trošku zklamán. Má talent, ale zatím ho nebyl schopný využít.“

Doporučujeme

Články odjinud