V Sepangu testuje Aoyama se Simoncellim

Japonský závodník týmu Interwetten Honda MotoGP Hiroshi Aoyama a Marco Simoncelli ze San Carlo Honda Gresini zahájili v pondělí na okruhu v Sepangu třídenní zkušební test určený pouze nováčkům v královské kubatuře.

Oba jezdci v uplynulé sezoně bojovali o titul ve čtvrtlitrové kubatuře a právě japonský jezdec poslední ročník třídy 250ccm vyhrál. Poprvé si jízdu v sedle 800ccm MotoGP prototypu Aoyama se Simoncellim vyzkoušeli v pozávodním testu ve Valencii, ale vzhledem k minimu testů v přípravě na sezonu 2010 využili možnosti absolvovat tento zkušební test v Malajsii, aby získali potřebný kontakt s novou technikou.

Teplota na okruhu v Sepangu se včera pohybovala kolem dvaatřiceti stupňů, takže ve srovnání s Valencií podstatný rozdíl a pro oba dobrá příležitost získat v prvních kilometrech na dráze důležité zkušenosti.

Japonec Aoyama má v Sepangu k dispozici jediný stroj Honda RC212V, který v uplynulé sezoně patřil Gaboru Talmacsimu. Na rozdíl od testu ve Valencii Aoyama nyní nepoužíval brzdy značky Brembo, ale Nissin. V pondělí si na konto připsal celkem osmašedesát okruhů s nejlepším časem 2´04,38 sekundy.

V boxech Marca Simoncelliho stojí dvě Hondy bývalého jezdce Gresiniho týmu Toniho Elíase. Ital si je v pondělí vyzkoušel ve čtyřiačtyřiceti kolech a vzhledem k podmínkám na dráze nebyly jeho časy vůbec špatné, když ten nejlepší zajel za 2´04,48 sekundy.

Oba jezdci byli první den velmi vyrovnaní a v testu budou pokračovat ještě v úterý a ve středu. První test spolu s ostatními jezdci královské kubatury pak absolvují začátkem února opět na dráze v Sepangu.

Doporučujeme

Články odjinud