V sobotu se v Barceloně jel závod Superprestigio

V sobotu se v Barceloně jel závod Superprestigio

Sobotní večer patřil závodům Superprestigio. Závodu se zúčastnili i někteří jezdci z MS silničních motocyklů.

V prosinci se již několik let pravidelně jezdí závod Superprestigio na ploché dráze. Akce se vždy koná na plochodrážním okruhu v Barceloně – v Palau Sant Jordi.

V předchozích letech se tohoto závodu účastnil Marc Márquez a také jeho bratr Alex. Letos se ovšem bratři Márquezovi rozhodli do závodu nenastoupit.

Navzdory neúčasti Marca Márqueze měla třída MotoGP zastoupení. Účastnil se Johann Zarco a také Xavier Simeon, který bude jezdcem MotoGP od příštího roku. Z jezdců slabších tříd vystartovali například di Giannantonio, Quartararo a Gardner.

V kategorii Open startovali pravidelní jezdci závodů na ploché dráze. V kategorii Superprestigio jeli závodníci jiných tříd – tedy například MotoGP.

Ve třídě Superprestigio včera večer dominovali Remy Gardner, Fabio di Giannatonio, Toni Elías a Albert Arenas. Tito postoupili do tzv. Superfinále, v němž se o vítězství poprali jezdci kategorie Superprestigio s jezdci třídy Open.

Absolutní vítězství v Superfinále nakonec vybojoval plochodrážní závodník – Američan JD Beach. Na stupně vítězů se dostali i Briar Bauman a Ferran Cardús. Čtvrté místo obsadil bývalý jezdec MotoGP – Toni Elías. Nejlepším z aktuálních jezdců MS silničních motocyklů se stal Fabio di Giannantonio na páté pozici.

Výsledky Superfinále

P. Č. Jezdec Národnost Motocykl Ztráta
1 95 JD Beach USA Yamaha  
2 14 Briar Bauman USA Kawasaki 0,965
3 1 Ferran Cardús ESP Suzuki 1,687
4 24 Toni Elías ESP Suzuki 3,328
5 21 Fabio Di Giannantonio ITA Zaeta 10,154
6 75 Albert Arenas ESP KTM 11,208
7 179 Guillermo Cano ESP Suzuki 11,781
8 87 Remy Gardner AUS Yamaha 1 kolo

Zdroj: dtxbarcelona.com

Doporučujeme

Články odjinud