Valentino byl až příliš agresivní, říká Lin Jarvis

103 komentářů

The_DoctoR
7. října • 2:58

Myslim, že prohlásit tady něco od Yamahy ve prospěch Rossiho a v neprospěch svýho mistra světa a budoucího jezdce je asi nemožný, takže asi víme, proč toto vyjádření Yamaha vydala, nemusíme ho dál řešit, tady je to prostě jasný:-D

stále dobrý Schumi
7. října • 9:21

Jasný je především,že Lorenzo je de fakto,mistrem světa.Proto nechápu,proč Yamaha,potažmo pan Jarvis,takhle vyhuduje.

týmový režisér
6. října • 11:52

Na "mašinách" jezdím hodně, hodně dlouho...tak si tedy myslím, že vstupovat podobnými názory je "balancování na tenkém ledě", pan ředitel by toto své stanovisko určitě neventiloval, kdyby měl Valentino smlouvu na další roky působení u Yamahy. Hodnotit a měřit míru zdravé agresivity u "motorkářů", to je velký problém, jeden mladý a jeden zralý, oba se moc nemusí, dvě hvězdy, které si hájí své postavení, nervy a emoce jsou vybičované na doraz...tam už mozek pomalu přestává určovat správné limity!
Takže co, jen hra se slovíčky...velmi nebo příliš...pan ředitel má samozřejmě právo se vyjádřit, ale tady mi to příjde, že si prostě ulevil na adresu odcházejícího Valentina.

stále dobrý Schumi
6. října • 0:53

Čekal jsem,že se u toho článku sežerem víc.No,..jannyk se raději taktně nezúčastnila;-),ale díky všem NeRossistům za to,že ten souboj brali jako konečně pořádné,adrenalinové povzbuzení,že podobně by se mělo bojovat i jindy.Na krev,ale bez zákeřností.Tak, jak to bylo tady nebo v Laguně 2008.Pro slabší povahy,co říkají,..a co by,kdyby,se pojede ve stejném časovém úseku,v neděli F1;-)Piloti Moto GP, jsou ti nejlepší mistři řidítek planety,takže,..nechme na nich aby posoudili,co ještě může být boj a co už je likvidace soupeře.

odstraneno jannyk F1
6. října • 9:29

k tématu jsem se již jednou ve svém komentáři vyjádřila, tudíž nemám potřebu tu exhibovat v každém třetím příspěvku...nechám prostor jiným

stále dobrý Schumi
6. října • 9:37

Naprosto chápu;-)

Tomáš  Henkl (Goodfelas)
5. října • 16:31

Sleduji motorky už nějaký ten pátek, začínal jsem jaký malej kluk, když světu vládl Wayne Rainey, tj. nějkdy od roku 1990 a musím říct, že takhle se dřív jezdilo naprosto normálně. Závodníci jezdili tvrdě, ale férově, a byl to vždyky zážitek. Takže tohle pohlášení pan Jarvise, beru spíš jako politické prohlášení, než jako objektivní.

Kimiček
5. října • 15:53

Jak nejsem zastánce Valeho, tak mu děkuju za to, jak dal Jiříčkovi Lorenzovýmu na prdel......

mamba54
5. října • 13:04

že z hlediska týmu se jim asi takovéto vedení boje asi moc nelíbí.Dokážu pochopit i emoce fandů, kterým se to zase naopak líbí. Zvláště těm, jejichž idol takový souboj vyhraje. Nedovedu si však představit a nechci ani domýšlet, co by se stalo, kdyby Jorge Valeho při tom souboji náhodou sundal...Takhle je pro některé jen uplakánek, v tom opačném případě by byl přinejmenším zástupcem pekla na zemi.:-)

Fáňa46
5. října • 11:51

Jo Lorenzo si myslí jakej je závodník tak s ezlobí njn komu by se líbilo prohrát s někym o kom si myslí že už na něj nemá ale lorenzo zapoměl že rossi byl do teď nemocnej tak ať si užije Letošní titul protože příští rok je na řadě Rossi s Rudým Ďáblem :D:-)

stále dobrý Schumi
5. října • 10:25

Stejně si myslím,že za současného stavu,bylo oběma protagonistům jedno,že nebojují o vítězství v závodě.Pro ně boj o "vítězství", znamenal tenhle souboj o třetí flek.Jorge chtěl Valeho potupit v přímém souboji,aby ukázal,že svého mistra,už přerostl a Valentino mu dal zase sežrat,že je sice mistrem světa,ale pořád ne takovým,aby si před ním sedali legendy na zadek.Prostě,..ještě jsi málo chleba snědl,Jorgíku;-)Tak se zatím dojdi vyplakat a dočkej času,až půjdu do důchodu;-)A řekněte mi,.že to tak není.Kdyby místo Rossiho, jel před Lorenzem Stoner a nešlo to na něj,Jorge zaklapne a konec.Valentino byl pro něj, jak rudej hadr pro bejka;-),..a obráceně,samozřejmě.

Bello F1
5. října • 14:00

Myslím, že by Valemu příští rok na Dukně slušel vzádu liščí vohon....byl by to hon na lišku, nabo spíš na starýho lišáka :-P ;-)
Jo a kdyby tu lišku dal i na helmu, tak by se mi to móóóc líbilo...neporadíme mu to?:-D

Bello F1
5. října • 14:10

Fanouškům Valeho by se pak neříkalo Rossisti, ale lišáci :-D
A propós, proč se jim teď neříká třeba Valentínci:-D?

Bello F1
5. října • 9:37

a vůbec se mi jeho coment nelíbí. Je to jejich interní problém v týmu a jeho názor a raději by měl držet čumák :-@
Co by pak měl říkat takovej Aspar Martinéz, když mu jeho kluci lítali ve vzájemných soubojích o titul luftem...např. Talma vs. Gadea:-O atd....nikdy jsem jej neslyšel takhle zle mluvit.
Na druhou stranu Larvu chápu, dobře ví že Lorenzův případný titul může bejt pro Yamahu na delší dobu poslední a on tam taky nebude věčně.
Možná nazlobím fandy "z druhé strany", ale co, Vale je stále Mistr a vždycky to platilo, že Mistr může na svýho žáka vytáhnout rákosku...v tomto případě to ale snad tak nebolelo Jorge :-D

Shadowsong99
5. října • 10:44

Možná proto, že Vale už o titul bojovat nemůže a jezdí takhle... Proto taky asi šílel ;)

goldstar7
5. října • 0:08

Absolutně taky nechápu proč nějakého Tondy Kalu nechají komentovat moto gp. Ten člověk je totálně mimo. Měli by se z tv Nova zamyslet a to pořádně koho nechají komentovat závody. Tonda je tronda a žádný komentátor.

juchalka
5. října • 15:07

přesně, ten komentář...hrůza...to at tam dají Jozku :)

papame
5. října • 11:05

Tak by mě zajímalo jestli existuje někdo na kom by se všichni shodli, že to dělá dobře?:-)

DanR F1
5. října • 1:12

je to tragéd, horší než formulovej Richter a to už je co říct

stále dobrý Schumi
5. října • 10:07

Ale horší jen o trochu:-D pan Richtr,to je taky ukázka,že u nás už může dělat každej cokoliv.Oba dva jsou jen o něco menším zlem,než letošní povodně:-(:-@

stále dobrý Schumi
5. října • 0:11

Pan Svoboda to zvládal excelentně,..skoro jak Taloši, jen chybělo to,..mama mia !!;-)

stále dobrý Schumi
4. října • 23:46

Super odkaz !! Mama mia ! Largo rossi ! To je komentář,že by člověk dostal infarkt a ne, jako ten náš Tonda Kala,kterej by nestihal ani koňský dostihy :-D !A teď si představ,až tohle bude za rok a Vale bude sedět na tom rudým býkovi:-O !

stále dobrý Schumi
5. října • 0:05

Taloši se za rok prostě po*erou a my věrní 46-tce, s nima:-D;-)

honda-rs
5. října • 8:49

Tak nějak to asi bude. Někdo bude "posratý" v dobrém slova smyslu a někdo "nasratý" - těch si myslím bude taky dost:-D:-D;-)

stále dobrý Schumi
5. října • 10:09

:-D;-)

DanR F1
4. října • 22:46

Pánové z Yamhamy nějak rychle zapomněli, o čem je závodění. Když bojoval Rossi s Gibernatuem tuším ve Valencii (Seteho pak strašně bolelo ramínko), tak ho vyzdvihovali do nebes, když stejně tvrdě bojoval se Stonerem v Laguně, tak ho taky vyzdvihovali do nebes a najednou by chtěli, aby jezdil jak beránek??? Ach to pokrytectví...
Souboj byl tvrdej, o tom není pochyb, ale naprosto férovej, nebyl tam ani jeden zákeřnej manévr, jako např v Suzuce, kdy chtěl Biaggi na cílové rovince Rossiho vyboxovat. Takovýhle souboje jsou kořením MotoGP a pokud jde o mě, jen houšť, tohle je přesně ten důvod, proč miluju motorky. Kdyby za sebou kroužili jak ve F1, rozhodně bych na to nekoukal.
Ještě jedna poznámka. Mám takovej dojem, že Rossi moc dobře věděl, jaký emoce svou agresivní jízdou způsobí a možná to byl jeden z útoků, jak Lorenza psychicky vydeptat (viz Gibernau, Biaggi). Vypadá to, že závěr sezony bude ještě hodně zajímavej, i když o titulu už je rozhodnuto.

Milda Vale (milda.vale)
4. října • 23:53

tak jsem něco k tomuhle chtěl taky napsat,ale ty jsi to více méně napsal za mě....takže můj komentéř je již zbytečný..

stále dobrý Schumi
4. října • 23:36

tak,tak Dane !

Bohacek46
4. října • 22:48

dobre napsany a naprosto souhlasim....

Bohacek46
4. října • 22:40

:-D:-D tomu se musim smát... Lorenzo akarat breci protoze nebyl na bedne... jak tady pisete uúplne normalni souboj to byl a konecne poradnej .. takovej byl snad naposledy ze Setem :-) Lorenzo je blazen jde do vseho po hlave bez rozumu tady vyhrali zkusenosti ;-) a to byl presne tak Vale... takze snad takovejch zavodu bude vic ...

honda-rs
4. října • 22:15

Nejlepší bude, když Vale zařadí konečně "šestku" a nadělí mistrovi pořádnou nakladačku. Hlavně aby mu tam nedali motor ze skůtra:-D:-D:-D:-D

stále dobrý Schumi
4. října • 23:37

:-O:-D;-)

Ladin46
4. října • 22:12

Myslím, že horká hlava trochu poškodila image. Nádherný souboj a dík oběma za něj. Ještě drobnost,vzpomínáte,myslím že to bylo po kvalifikaci v Indy, jak se Vale připravoval na zkoušku startu a postavil se Chorche před něj? Pak to provokování s pojížděním a kontaktem? To Jarvis neviděl, nebo nechtěl vidět? I tehdy jsem se pobavil, ale o nic nešlo. Teď to bylo v závodě, který nám všem připomněl, jak může být napínavý,vzrušující. Chorche riskoval bednu, Vale zase zhoršení zranění. Nikomu z nás nenáleží je soudit. :-P:-P:-P

stále dobrý Schumi
4. října • 23:38

sakra chlapi;-) já už nemám co napsat:-D

ludabalon
4. října • 21:59

No,bylo to normální závodění..moooc pěkný pro fanoušky.já jsem si to moc užil..:-P

honda-rs
4. října • 21:52

http://www.youtube.com/watch?v=YUDMbu4RUBcpodívejte se na to ještě jednou s italským komentářem - bomba "mama mia" Jinak všechny nájezdy úplně v pohodě jen jeden okamžik kdy se oba zřejmě "ťukli", ale tam byl Lorenzo na vnějšku a navíc tam nenechal Valemu místo takže to vypadalo, že Vale aby nevjel do trávy musel mírně do leva a tím se dostali oba mimo stopu. Super okamžiky a Jarvis ať jde s Lorenzem jezdit na PC:-D:-D:-D

juchalka
4. října • 22:10

špicaaaaaa :-) ale naživo to byly nervy ;-)

Grimix
4. října • 21:32

Ahojky, vetsinou jen rad ctu kommenty a sam nepisu, ale dneska se zapojim ;) Uz cca 2rokem mam pristup do placene sekce na motoGP.com, tj ke vsem videem atd.Hned po tomto zavode tam byly interview s Rossim, Lorenzem a dalsimi ... obsah techto rozhovoru je vzdy zde na webu v clankach prelozen. Jenze text nikdy nedokaze presne popsat to, jak to ty lidi rekli.Rossi po zavode: nadsenej, ze lizatka dal, mluvil s usmevem a uprchavajicim adrenalinemLorenzo: nasraneny nejvic, v kamere skoro brecel z toho, ze s tim tvrdym Rossim nemohl nic delat, ihned po zhlednuti rozhovoru jsem si myslel, ze si pujde stezovat si. Mluvil v duchu, ze ho Rossi mel pustit. Ale proc tedy sam riskoval a nenechal toho a nedojel vklidu na 4tem miste? Ale jemu to odpoustim vzhledem k veku, sam vim, jak se mnou haze mysl po prohre(at uz se jedna o cokoliv) - to se vekem srovna.--------------------------
Obecne si myslim, ze oba delaji divadlo na kamery, jen kazdy jinaci. Rossi jen sve fanousky ma fakt rad, vzdy je ve strehu a snazi se nas rozveselit. Lorenzo se to snazi napodobovat, jen to bohuzel neni uprimne. Ale mam je oba rad, za to ze jsou...

LADV46
5. října • 15:22

myslím si, že tady se názory liší. Já se naopak v Brně ke stupním vítězů dostal a můžu říct, že jsme tam stáli pouze dva a mezi skupinou kravaťáků a ač jsme si skoro vyřvali hlasivky, Valentino si nás všiml a přišel nám poděkovat. Myslím si, že je to pořád jen člověk a občas se mu někam chce a občas nechce, ale v každém případě ví, jak si získat fanoušky. Myslel jsem, že Jorge pujde v jeho stopách, ale opak je bohužel pravdou. Že udělá po závodě srandičku? dobře, ale Valentino na tyhle srandičky má temperament a to poznáme i na kamerách před závodem, kdy jorge se sluchátky v uší nechce nikoho ani vidět. (takový menší příklad)

Milda Vale (milda.vale)
4. října • 23:49

Tak na tohle musím chtě nechtě reagovat...Rossi má fanoušky rád...no ono záleži asi i jaké fanoušky.V roce 2008,byl v době konání MS MOTOGP v Brně,přístupný(za mírný poplatek myslím 400kč)vstup do prostoru(bylo to ve čtvrtek) boxu,prostě jsme se mohli podívat na práci mechaniků a na některé jezdce,kteří byli ochotní se ukázat.Bylo nám řečeno,že jezdci o to byli požádáni,aby se lidem ukázali..(určitě tam byli i někteří z vás)osobně jsem viděl a dostal podpis od Peška,Abraháma,De Angelise...pokud si dobře pamatuji,tak se ukázal Capirossi(velký sympaťák)a taky Chorke Lorenzo,ten sklidil velké ovace...co mě ale velmi zklamalo,bylo to,že ač byl Valentino vyvoláván fanoušky dost dlouho,tak se tam ani neukázal...:-( v té době jsem si něco myslel o primadoně....ale časem jsem to nějak překousnul a fandím mu dále,jen musím říct,že mě to velmi velmi mrzelo,že jsme mu nestáli ani za to,aby vylezl a jenom nám zamával...

odstraneno jannyk F1
5. října • 0:12

tohle musím, bohužel, potvrdit - mladá tehdy přijela se slzami na krajíčku. Měla podpisy Abáji, Peška, DeAngelise, Tondy Eliase (prej neskutečný sympaťák), Marca Melandriho a pak mnoha dalších, ale Vale byl prostě nedostižný, neviditelný....ve svém pubertálním věku přijela se zlomeným srdíčkem...
No ale to není podstatné, letos už ten podpis získala a stejně se mezi sebou budeme doma rvát jako psi i nadále, navždy bude ta nejoddanější :-D (dokonce tak "oddaná", že mi prostě z toho pátku Jorgeho podpis nepřivezla! Mizera! Prej, ježíííš, kdo by na něj stál, tam bylo lidí..;-))Tím chci jenom říct, že PR je PR a všichni jsou to jenom lidi...s vyzrálejší nebo míň vyzrálou osobností, dospělejší či nedospělí...prostě lidi jako my s miliónem chyb, ale s jednou prokazatelně lepší vlastností než máme my tady a to: fantastickým jezdeckým uměním!
Omlouvám se za koment lehce mimo diskutované téma :-S

goldstar7
5. října • 0:15

omlouvat se nemusíš, ba naopak mě si tím komentářem pobavil a to myslím v dobrém neber to jako ironii:-)

goldstar7
4. října • 23:58

tak to máš asi špatnou zkušenost, já právě slyšel opak a to ten, že jsi udělá vždy čas na fanoušky a i když je pravda , že jsem u toho nebyl osobně tak to mám ze zdrojů kterým opravdu mohu věřit ohledně podpisů a zamávání :-))). Letos když jsem byl na VC v Brně, tak jsem možnost se dostat do paddocku neměl a po závodech jsme jeli rovnou domů, ale známý co tam dřívě byli, tak byli spokojeni.

thrash F1
5. října • 0:11

...tak to máš špatnou zkušenost. Třeba v roce 2007 se nešel ukázat ani novinářům.
A už to slyšim - špatné pneumatiky, nezaplacené daně atd.

juchalka
4. října • 21:36

tak to je krásně napsáno ;-) oba to jsou borci ;-)

Shadowsong99
4. října • 21:00

Kdyby ten souboj dopadl naopak, tak tu budete psát, že je Jorge nevychovanej fracek a že jel za hranicema pravidel ;) Prostě Rossisti :D

goldstar7
4. října • 22:40

Ty tu pořád píšeš jak mi Rossisti jsme špatní, ale na druhou stranu sám nedokážeš zkousnout jak Vale závod v Motegi zvládl a porazil v přímém souboji Jorcheo. Jorche je vynikající jezdec to je bez pochyb a přeju mu letošní celkové vítězství, protože jsi ho zaslouží.
Ale jedné věci neveřím, že by se Vale zachoval tak,jak bohužel Jorche v Motegi, dle mého by to bral po sportovní stránce a uznal by, že ten den byl horší. Vale není oblíbený jen jaký je skvělý jezdec, ale i proto, že mu záleží na fanoušcích a snaží se pro nás dělat tu nejlepší show a v tom je u mě profesionál. Nebuď zase tak zahořklý :-O

mimi F1
4. října • 20:48

Každý chce vyhrávat nebo být aspoň na bedně, ale jemu stačí dojet i v klidu na 4. místě, když tam nemá hlavního konkurenta. Když mu ale někdo udělá něco proti srsti tak hned je naštvaný snad na celý svět, za tyto jeho řeči ho nemám ráda

mimi F1
4. října • 20:48

Každý chce vyhrávat nebo být aspoň na bedně, ale jemu stačí dojet i v klidu na 4. místě, když tam nemá hlavního konkurenta. Když mu ale někdo udělá něco proti srsti tak hned je naštvaný snad na celý svět, za tyto jeho řeči ho nemám ráda

audi33
4. října • 20:41

ani jeden z chalpců nejsou zlatíčka
ten první kontakt, si myslím, nějak vyplynul z toho, že každý jinak najíždí do zatáček a Jorge byl delší, a kdyby byl o kousek blíž Jorge Valemu, tak to samí by předvedl o dvě kola později, v možná menší v míře, a ten druhej, Jorge tam moc místa taky nenechal :-D ale neříkám, že Vale je taky andílek, mohl být jen tvrdší, a né příliš agresivní, jak řekl Jarvis, ale jsem ráda, tak jako to celé proběhlo
chování Jorgeho, když se mu nedaří, je zatím na úrovni spratka (jako byl dříve oprsklý Vale :-D tak snad z toho Jorge vyroste

mimi F1
4. října • 20:35

Uvidíme jaký je Lorenzo šampion až si bude muset sám vyvinout motorku.

Borty92MotoGP
4. října • 20:39

no on ma aspon skvely zaklad,rossi nemel vubec nic

doctor46
4. října • 20:39

On si nic moc neudělá, spojí garáže a Ben bude diktovat. A to bude paráda.;-)

doctor46
4. října • 20:35

Jak píše elit a teoretik, ať se na mě nikdo nezlobí, ale jít si po závodě stěžovat jak malej kluk "tatínkovi" Jarvisovi, tož už je dost smutný.:-( A zároveň "staršího" bráchu Valeho pokárat zato, jak jezdí?:-@ Sorry, lízátko, zase si tak rychlej nebyl. Furusawa je diplomat, tak se "šel valeho zeptat", ale stejně se mu to líbilo tak jako nám:-D

elit F1
4. října • 20:10

přeju tomu frackovi jorgemu aby ho příští sezónu zastínil jeho nový kolega Ben

doctor46
4. října • 20:37

Nemusíš si to přát, ono to tak bude. A Ben má jóó široký ramena, spider jeden:-P.

romrach
4. října • 19:55

http://uk.eurosport.yahoo.com/motorsport/world-superbikes/tony-carter/article/1583/

romrach
4. října • 19:54

nevím jestli jste již četli, krásný komentář hlavně začátek 4. odstavce

romrach
4. října • 19:38

Myslím si, že ta reakce od Jorgeho byla trochu přehnaná a co se týče Yamaha týmu tak Jarvisovi ani Furusawovi to nevadilo po Jerezu (Gibernau) ani Laguně (Stoner), tak nevím proč to teď řeší. Spíše by mě zajímal váš názor na Valeho (trochu) ulitý start??

thrash F1
5. října • 0:02

No konečně!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Psal jsem to tady už jednou - ale dostal jsem přes hubu. Ať na to koukam zpomaleně, zleva, nebo zprava - byl to ulitý start.

audi33
4. října • 20:28

taky jsem viděla nějaký pohyb, bylo to sice jen zlomek sekundy, ale aspoň vyšetřování by si to zasloužilo a nějak se mi nechce věřit, že by si toho v první řadě nevšimli

Jaroslav Petřík (jarpet)
4. října • 19:18

Že po Aragonu Jorge byl hnusnej jsem s odstupem času pochopil.Španělský král ruku nepodává každý závod a Nicky ho taky často neškolí;-), ale proč teď dělá dodatečně takovou komedii pro mě zůstane asi záhadou.Když mu tak jde o tým, tak se neměl pouštět do další konfrontace, když mu Vale okamžitě první předjetí bravurně vrátil. On byl tím, kdo ztratil soudnost a probudil se v něm bojovník a šel do toho tak jak se má a zapomněl na yamahu a titul. Jak už jsem psal jinde,....prostě tma, černobílé vidění a ani jeden nekoukal na nic! Já teda vidím chybu na straně Jorgeho, protože měl ustoupit, když Valemu "prdlo" v kouli a ne se teď schovávat za taťku Jarvise.
Jarvis? To je chodící kalkulačka a důvod proč Vale odchází jinam. Nepoužívám vulgarity, ale Jarvis je prostě vůůůůl jak anděl!

stále dobrý Schumi
4. října • 23:53

Okřídlenýho vola jsem ještě nezahlídnul,ale tady to sedí;-)

Kiana
4. října • 19:33

"... vůůůůl jak anděl!" :-D:-D:-D:-D:-D

juchalka
4. října • 19:20

já jen nechápu jedno...proč jít hned za vedením ...

xinef
4. října • 18:46

Jsem taktéž toho názoru, že byl Valentino příliš agresivní při hájení své pozice. Holt bylo vidět, že o to místo opravdu stojí. Yamaha ho už odepsala, tak jim teď chce dokázat, že ještě nepatří do starého železa. A já ho podporuju. Možná to trochu přehnal, ale bylo prostě v zapálení. Nejspíš s Jorgem příliš nevychází, tak mu přece nedá nic zadarmo. Ať si to Jorge vybojuje. Ke kolizi, která by oba nebo jednoho z nich vyřadila naštěstí nedošlo.Jorge podle mě zase až tak moc nefňukal, ale je jasné, že se mu to nelíbí. Možná jenom čekal od svého týmového kolegy jiné zacházení. Ale není třeba to řešit, titul má jistý i bez toho, aniž by musel dojíždět po zbytek sezóny na stupních.

juchalka
4. října • 18:09

nevím jestli má cenu něco psát a dál to řešit, ale prostě je to závodění a tak tu prostě bude vždycky někdo kdo bude poražanej...a Jorge který vede, by to nemělo rozhodit ;-)

MP007
4. října • 17:17

Valentino chtěl závodit, Jorge si chtěl v klidu dojet na pódium. Vale potřebuje každý bod, Jorge už má letos vyděláno a jeho největší soupeři se zraněním vyřadili sami z bojů o titul. Takže nakonec je to touha zraněného Valentina po vítězství + pár bodech navíc a ješitnost Jorgeho, kterého se dotklo, že by ho měl "velký učitel" zase jednou porazit. Manévry to byly agresivní, ale v jiných závodech při podobných soubojích Jorge "moudře" ustoupil a jel na jistotu. Proč to neudělal tentokrát?

goldstar7
4. října • 17:04

Ahoj všem příznivcům motorového sportu. Už delší dobu sleduji vaše názory, připomínky a postřehy. Musím přiznat, že několikrát jsem tu byl i pobaven:-).
Dnes jsem se rozhodl, že i já přispěju svůj názor. Co se týče závodu moto gp v Motegi, tak jsem si myslel, že se to normálnímu fanouškovi muselo neskutečně líbit, ale jsou tu i tací co ten souboj mezi Valem a Jorchem odsuzují. Jsem fanoušek Valentina a našich jezdců. Celkem mě mrzí, že Jorche mluví tak jak mluví, ale být to obráceně, tak nevěřím tomu, že by měl námitky ohledně těch závodů. Rozumím tomu, že Vale má fanoušky na své straně a také obráceně. Ale ted všem co jsou proti Valemu at si sami sobě řeknou jaký by byl seriál MS moto gp, kdyby právě tenhle Ital nejezdil. Můj názor je ten, že Vale neskutečně s populárnil tenhle nádherný sport, díky jemu se dodnes velice rád dívám na závody. Dle mého je to neskutečný profesionál a ukázal to několikrát. Myslel jsem si, že Jorche jde v jeho stopách a bude přinášet fanouškům radost, bohužel za posledních pár týdnů se mi to tak už nejeví. Snad jsou to závody a nikdo nemůže přeci počítat s tím, že jakýkoliv jezdec svoji pozici pustí bez boje. Ano zákeřnost k tomu nepatří a myslím, že Vale zákeřný v zavodě v Motegi rozhodně nebyl. Můj kamarád je anti Rossista a i jemu se závod kupodivu velice zamlouval a to už je co říct:-))))).
Ať každý fandí komu chce, kritiku beru pokud je konstruktivní, ale většinou se tu s ní neschledávám :-).

juchalka
4. října • 17:51

úplnej souhlas :-)

stále dobrý Schumi
4. října • 17:14

Rád jsem ti ten červený palec umazal,druhej zelenej už nemám:-( Mluvíš mi z duše.Je to chlapskej,adrenalinovej sport.Nikdo nikoho záměrně nesestřelil,tak oč jde?Patrně o to,že z těchto soubojů vychází většinou jako vítěz,Valentino.Kdyby mu to tam Vale nechal dvě zatáčky před cílem,tak by Jorge zářil úsměvy a říkal, jak si zazávodili.Vsadím na to boty a třeba i kdyby byly poslední!

Shadowsong99
4. října • 17:17

Ty jo kdyby se Valentiono posral, tak ho tu budeš vynášet do nebe co? :D

LADV46
4. října • 17:24

Tady nejde o to, kdo to udělal. I kdyby to vyhrál Jorge, řekl bych: napínavej závod, konečně. Když si vzpomenu na Rossiho návrat do Sachsenringu po zlomenině, kde do poslední zatáčky bojoval se Stonerem, kterej ho nakonec porazil, říkal jsem si: ještěže je Vale zpátky, tohle mi tam chybělo. Tihle mladí jezdci typu Jorge a Casey jsou až příliš zhýčkaní, vrátil bych je do starejch časů, kde bojovali mistři typu Mick Doohan a o elektronice se mohlo jen zdát.

thrash F1
4. října • 23:56

No to bych chtěl vidět, jak si to Rossi s Dohanem dává na STEJNÉM materiálu

Shadowsong99
4. října • 20:55

Když si vzpomenu na minulou sezonu, jak zhýčkaný jezdec Jorge si v Laguně Sece zlomil klíční kost a do posledního kola bojoval o 2 místo s Rossim... ;))

goldstar7
4. října • 17:22

Shadowsong99 mě je úplně jedno jakou má Vale stolici jen beru to jaký je závodník a co pro MOto gp dělá. Je z cela zbytečné reagovat tvým způsobem, ale to už záleží jen na člověku jak se dokáže vyjadřovat :-)

LADV46
4. října • 17:10

Tak pod tohle bych se s chutí podepsal i já a když to tak čtu, jsou to přesně moje slova, nebýt Valeho, tak ruku na srdce, jsou tyhle závody uplně někde jinde. Jestliže fanouškům stačí, když v celém závodě Espargaro předjede Bautisty tak prosim, ale dle mého názoru nám Vale dělá MotoGP stále atraktivní a napinávé a že těch jeho soubojů ať už s Maxem, Setem či Stonerem nebylo málo.

Shadowsong99
4. října • 16:36

Nemůžu nic jiného, než s tímto článkem souhlasit ;)))

jaroslav46
4. října • 16:34

A proč se do toho souboje dál pouštěl Chorche ?V případě kolize by na tom měli oba stejný podíl tak co se do Valeho navážejí!:-O:-O

MV
4. října • 16:32

Tak ted uz z toho udelejte tymovou rezii jako ve Formuli 1 nebo rovnou rozlosujte na startu poradi a tak muzou kluci 30 kol krouzit jak nemocni oslici. Jeden z mala uzasnych okamziku letosniho mistrovstvi a Yamaha v cele s ocasnikem Lorenzem z toho pada na zadek a breci jak zelvy. Pekne vam zacal Rossi smrdet!!! Pristi rok vam natrne p.del, cele Yamaze i s tim ufnukankem...

Shadowsong99
4. října • 17:02

Zatim tady brečej pořád jen Rossisti, že titul má Jorge nespravedlivě ;)))

Alayer
6. října • 18:49

Nejsem fanda nikoho,obdivuji je všechny ale nesnáším nesoudné fanatiky.Můžeš mi říci kdy jsi slyšel brečet Rossiho?

Milda Vale (milda.vale)
4. října • 23:03

co to meleš,já pořád tvrdím,že si letos Chorke titul zaslouži,zkraje sezóny jezdil jako z praku a nyní to udržuje,což je normální věc..

stále dobrý Schumi
4. října • 17:06

Ale to se hluboce mýlíš,..Jorge si titul letos zasloužil!Jediný se udržel na motorce a nepadal.O tom žádná!Ale holt si nesmí zvykat,že má bednu předplacenou a takových soubojů bude za rok víc.Jen už nebude mít kdo,Valentina peskovat;-)

Patrik Porač (patstreet)
4. října • 16:09

ach ti mladí kluci:-):-):-)

stále dobrý Schumi
4. října • 15:52

A jsem zvědavej, jak budou za rok mírnit Bena:-D;-)

audi33
4. října • 15:51

tenle závěr závodů byl nejzajímavjší v sezóně, je smutný, že to odsuzují, Jorge už má titul jasný, tak o co jde? aby se diváci náhodou nebavili

stále dobrý Schumi
4. října • 15:47

Škoda,že zemřel takový herec, jako byl pan Kopřiva.Ten když hrál baletního mistra,padal jsem smíchy hubou na zem.Od něho by se mohl pan Jarvis učit, jak se baletí :-D

stále dobrý Schumi
4. října • 15:42

Ale,ale,..pánové od Yamahy zase neměli na bedně svého Jorgíka?No to jsou mi věci:-O on už si tak zvykl,chjo,..Nojo,..byl rychlejší a o dost, jen to jaksi nebylo poznat;-)tak hoch si šel žalovat až k panu Jarvisovi,ten mu utřel slzičky,pofoukal bolístku a ty,ty,ty Valentino,takhle se jezdí?Před Jorgem?Bože můj,..tohle dělají chlapi?Zaplať bůh,že jde od nich:-P !!Tak Valentino,..příště pěkně počkej,až se Jorge usadí před tebou a pak pomalu paddedé,..otočka,..zvoolna a úkrok vzad, jako při baletu:-D;-)!

Mesi2017
4. října • 16:01

Z tebe neco bude, dobre ty! :-P

stále dobrý Schumi
4. října • 17:04

Ze mě už nebude nic:-D ale z Valentina bude příští rok,mistr světa ;-)

Mesi2017
4. října • 18:19

Vis co si myslim. ze pristi rok bude Lorenzik plakat u Jarvinka, ze ho Ben vystrkuje loktama z jeho stopy a nemuze vyhrat, fnuky fnuk. :-P

stále dobrý Schumi
4. října • 18:25

jen aby tam tak dlouho Jarvis vydržel;-):-D

thrash F1
4. října • 15:40

Mno a je to. Takže to že jel jako prase si nemyslim jenom já ;-)

stále dobrý Schumi
4. října • 15:48

A hsne si kvit,milý thrashi:-D

stále dobrý Schumi
4. října • 15:50

jsme,..mělo být,ale za to si dám palec sám;-)

thrash F1
4. října • 16:02

...pokud jsi myslel palec, tak to jsi na velikým omylu. K rozdávání mínusových palců jsem se tu snížil tak dvakrát a to už musela být hodně velká blbost. Zatím dávám pouze plusové a moc s nimi nešetřím - teda až do teď.

thrash F1
4. října • 15:54

tak tomuhle nerozumím, za co jsme si kvit? Zatím jsem tu pranýřován jenom já za svoje názory a to jsem si myslel že 15.století už je pryč.

stále dobrý Schumi
4. října • 15:43

Ne :-D;-) opravdu jste už dva,vlastně tři,..i Jorge;-)

thrash F1
4. října • 15:59

..ach ty počty - „Byli jsme tam čtyři. Mimo mě ještě Furusawa a další dva lidé od Yamahy,“ pokračoval Jarvis. Lorenzo a já = 6lidí. No mě to stačí. Rossi fans nemohu počítat, protože od nich jsem kritiku na něj nikdy neslyšel a pokud něco někdy bylo špatně tak za to mohl vždycky někdo druhý.

stále dobrý Schumi
4. října • 17:09

Ti ostatní jen "drželi nechtě basu" opravdu jste jen tři:-D

papame
4. října • 15:36

Holt Vale už jim tak trochu překáží

stále dobrý Schumi
5. října • 0:01

Jenom trochu:-O ?

Doporučujeme

Články odjinud