Valentino Rossi se už na Bena Spiese těší

Američan svými výkony na šestinásobného šampiona MotoGP zapůsobil.

Ital Valentino Rossi pro britský Motorcycle News uved, že Američan Ben Spies na něho svým jezdeckým projevem mezi superbiky velmi zapůsobil. Američan jde ve WSBK svou první sezonu a již příští týden v portugalském Portimao má velkou šanci získat pro sebe a Yamahu první titul v mistrovství produkčních motocyklů.

Třicetiletý Ital, který před patnáctým podnikem sezony v Austrálii vede tabulku MotoGP o Spiesovi řekl: „Velmi na mě zapůsobil. Vím, že se rozhodl jít k Yamaze, protože potom chtěl přijít do MotoGP.“

„Už to bylo jasné v době, když jsme spolu mluvili před rokem. Světový šampionát superbiků nebyl jeho cílem. Je mladý, velmi silný a my už na něho čekáme. A teď už ani dlouho čekat nemusíme,“ řekl Valentino Rossi.

Ben Spies se rozhodl přestoupit do královské kubatury mistrovství světa silničních motocyklů už v příštím roce a pro poslední závod sezony ve Valencii získal divokou kartu. Valencie se možná stane místem, kde se bude urputně bojovat o to, kdo si letos odveze z prestižní top kategorie titul a Spies se může mnohému přiučit.

To, že získá k dobru tři dny v sedle YZR-M1 je v době, kdy se v rámci šetření před sezonou minimálně testuje, zkušenost k nezaplacení. Pro Američana to ale nebude jeho první kontakt s motocyklovým prototypem MotoGP, protože už loni si vyzkoušel GSV-R ve třech Velkých cenách, ale Suzuki nakonec nechala Američana odejít ke konkurenční Yamaze.

V příštím roce to Ben Spies nebude mít jednoduché, protože ve všech vzbuzuje velká očekávání a bude tak pod velkým drobnohledem všech, kteří se o motocyklové závody zajímají. Záležet bude jen na něm samotným, jak se s tlakem na svou osobu vypořádá, ale taková už je top kubatura mistrovství světa silničních motocyklů.

Doporučujeme

Články odjinud