Valentino Rossi získal v sedle M1 46. vítězství

Valentino Rossi získal v sedle M1 46. vítězství

Ital vyhrál svůj první závod od doby, kdy se po zranění z Mugella vrátil zpět k závodění. Vlastně je to jeho druhé vítězství sezony, protože to první získal zkušený jezdec Yamahy na začátku roku v Kataru.

Pro Rossiho byla cesta z jedenácté příčky po startu až po triumf v cíli neuvěřitelným vítězstvím, které bylo šestačtyřicátým v sedle Yamahy M1, tedy stejným, jaké je jeho startovní číslo. Cesta to nebyla jednoduchá, ale v závodu, kde Jorge Lorenzo získal svůj první titul mistra světa, jeho týmový kolega vyhrál.

„Pro mě je to skvělý moment, mám radost z takové výhry a zisku 46. vítězství s Yamahou v sedle ´mé´ M1,“ řekl úvodem Valentino Rossi. „Byl to jeden z mých nejhorších startů a nějakou dobu jsem si opravdu dělal starosti, ale v několika dalších zatáčkách si uvědomil, že by to mohlo jít, protože mi  dnes jela motorka naprosto skvěle, díky malé změně v zahřívacím tréninku. Jerremyho nápad skutečně zapracoval!“

„Zajel jsem dobře, byl to fantastický závod a určitě myslím, že jeden z nejlepších v mé kariéře,“ pokračoval Ital. „Hodně jsem chtěl toto šestačtyřicáté vítězství, protože jak všichni ví, je to pro mě speciální číslo! Toto vítězství, z jedenácté pozice v první zatáčce, je skvělý pocit.“

„Závěrem bych rád poblahopřál Jorgemu a Yamaze. Byl po celou sezonu velmi rychlý na všech okruzích, za všech podmínek a zaslouží si být mistrem světa,“ řekl závěrem Valentino Rossi.

Doporučujeme

Články odjinud