Ve čtvrtek závodily v Le Mans motokáry

Ve čtvrtek závodily v Le Mans motokáry

Den před prvními tréninky na francouzskou GP usedlo jedenáct jezdců ze všech tří kubatur motocyklového šampionátu za volanty motokár a na okruhu Alaina Prosta bojovali, kdo z nich bude nejlepším.

Motokáry jely na závodní dráze v prostředí slavného okruhu, kde závodí speciály v celosvětově známé vytrvalostní soutěži 24 Hodin Le Mans a také tak k tomu přistupovali. Závodu se zúčastnili například jezdci MotoGP Andrea Dovizioso a Karel Abraham, z Moto2 Andrea Iannone a Jules Cluzel a z nejnižší kubatury Louis Rossi a Efrén Vázquez.

Vše odstartoval desetiminutový trénink, pak přišla na řadu dvě kola kvalifikace a nakonec samotný závod motokár vypsaný na pět kol. Počasí celé akci přálo, byl krásný slunečný den a jezdci se na dráze bavili, i když o zajímavé momenty nebyla nouze, když v tréninku zaznamenali nehodu Iannone s Abrahamem, Jules Cluzel kolidoval s Efrénem Vázquezem a nehoda rovněž potkala Simone Corsiho a Valentina Debiseho.

Kvalifikaci vyhrál domácí jezdce Jules Cluzel, druhý startoval jeho krajan Louis Rossi a třetí Andrea Iannone. Okamžitě po startu šel do vedení Rossi, ale ještě v prvním kole ho Cluzel stačil předjet, převzal vedení a postupně si navyšoval náskok na ostatní. Francouz Cluzel závod vyhrál, druhé místo obsadil Louis Rossi a třetí projel cílem Efrén Vázquez.

Doporučujeme

Články odjinud