Ve Valencii Gresiniho týmy nenastoupí

Ve Valencii Gresiniho týmy nenastoupí

Fausto Gresini oznámil stažení svých týmů MotoGP a Moto2 z posledního podniku letošní sezony ve Valencii. Italská stáj San Carlo nebude absolvovat ani testy MotoGP těsně po závěrečném závodu. AKTUALIZOVÁNO.

Samozřejmě je to reakce na tragickou událost z Malajsie, kde zemřel jejich jezdec Marco Simoncelli. Pro tým, kde byl Marco Simoncelli druhým rokem je to velká rána osudu a všichni v těchto dnech prožívají bolest z náhlého odchodu jejich kamaráda.

„Jediné, co je nyní jisté je to, že žádný z mých týmů nepojede Velkou cenu Valencie ani následné testy plánované po závodu,“ uvedl Fausto Gresini pro Corriere dello Sport. „Den poté trpíte ještě víc. Všechno se stalo tak rychle, že jsem ztratil řeč. Vím, že je naše práce nebezpečná, že riziko je součástí hry, ale pokaždé věříte, že se nic nestane.“

Pro šéfa týmu je něco takového velmi těžké přijmout. „Nehodu způsobil sled neuvěřitelně negativních okolností. Motocykl, který jel směrem dovnitř zatáčky místo ven a přes vůbec nejširší dráhu v celém kalendáři,“ uvedl Gresini. „Marco byl spontánní, vždy dělal, co si myslel, s velkým srdcem a pokaždé veselý. Ani jednou si ho nepamatuji rozlobeného.“

-----

Fausto Gresini nakonec rozhodl do Valencie přivést svůj tým a v boxech vystavit Hondu s číslem 58, jako vzpomínku na Marca Simoncelliho. Nyní se rozhoduje, zda Hiroši Aojama pojede závod  MotoGP a stejně tak dvojice jeho jezdců Moto2 Michele Pirro a Juki Takahaši.

Doporučujeme

Články odjinud