Velké rozčarování při domácím závodě

Velké rozčarování při domácím závodě

Cílem byly body. Se vším ostatním by byl tým MOTO FGR samozřejmě nespokojený.

Vše ovšem dopadlo naopak. Po postupném zlepšování Jaspera Iwemy ve volných trénincích při Velké ceně v Brně přišla nepovedená kvalifikace a start až z 27. pozice. Trochu úsměvu do tváří členů týmu přinesl až mokrý warm up, který náš jezdec zakončil na 9. místě. Před závodem se však začali podmínky rychle měnit, vysvitlo sluníčko a trať začala velmi rychle osychat. Na start najížděli všichni jezdci s mokrým obutím. Těsně před nájezdem do zahřívacího kola však všechny týmu přezuli na sucho, což se ukázalo jako dobrá varianta. Mechanici zvolili nejvhodnější tvrdost medium, která byla dle komentářů jezdců nejlepší variantou. Dal se očekávat divoký závod, vzhledem k tomu, že byly motocykly nastavené na mokré podmínky.

Po startu zaznamenal Jasper slušný progres, když se za dvě kola probojoval o 13. pozic na 14. místo, které si ovšem dokázal udržet pouze jeden okruh. Za další tři kola se nepochopitelně propadl na 27. místo. Celý závod jezdil osamocen a po výpadcích několika jezdců zopakoval zatím nejhorší výsledek ze svého domácího závodu v Assenu, 24. místo. Po závodě panovalo v českém týmu velké rozčarování. Tým bude v nejbližších dnech absolvovat schůzku s managementem jezdce, kde se bude jednat o letošní i příští sezóně.

Tým MOTO FGR děkuje partnerům a fandům, kteří nás podporovali přímo na okruhu, bylo to velmi příjemné. Výsledkem jsme však bohužel nikoho nepotěšili ….

Dvanáctým závodem bude pro náš tým italské Misano. Čekání na další body je již opravdu dlouhé, tak si zase budeme přát, aby to přišlo právě na tomto okruhu.

Miroslav Felgr, majitel týmu :

„Náš tým má za sebou 122 závodů a takto zklamaný jsem ještě ze žádného nebyl. Tento výsledek budu dlouho rozcházet. Opravdu nevím, co Jasperovi při závodě probíhalo hlavou, ale já takto závodit nechci. Začíná mi chybět radost ze závodění, musíme zatnout zuby a pokračovat dál. Chci poděkovat týmu, který odvedl opět perfektní práci a samozřejmě našim sponzorům a kamarádům. Bylo příjemné si po čase popovídat s fajn lidmi.“

Doporučujeme

Články odjinud