Velmi dobrý vstup do MS pro De Punieta

Jezdec soukromého týmu LCR Hondy předváděl během celé víkendové přípravy na Velkou cenu Kataru zlepšení, zrychloval a v kvalifikaci vše zúročil čtvrtým místem na startovním roštu. Cílem nedělního závodu pak projel šestý.

Francouzský závodník předvedl velmi dobrý, bezchybný výkon, což mu dává velké naděje pro zbytek šampionátu. Jeho LCR Honda porazila v prvním podniku sezony nejen ostatní netovární stroje RC212V, ale i tovární motocykl Daniho Pedrosy a to je určitě velmi cenná trofej.

„Týden je u konce a já jsem s výsledkem velmi spokojený. Neodstartoval jsem špatně, ale zasekl jsem se mezi ostatní jezdce tak, že mě to v první zatáčce vyvezlo ven,“ uvedl Randy De Puniet. „Potom jsem už jezdil velmi dobrý závod, kde moje závodní rychlost byla stejně dobrá jako u chlapů vpředu.“

„V době, kdy do konce zbývalo pět kol jsem byl za vedoucím jezdcem pět sekund, což je pro nás jako satelitní tým neuvěřitelné. Tvrdá práce během zimy a dlouhá jízda, kde jsme nastavili  mapping pro závod se nám vyplatila a hned v prvním kole umožnila získat tento velmi pozitivní výsledek,“ řekl závěrem De Puniet.

Doporučujeme

Články odjinud